Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bakkt schrijft records in aanloop naar lancering Bitcoin-opties

Bakkt schrijft records in aanloop naar lancering Bitcoin-opties
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

De afgelopen week hebben de fysiek geleverde bitcoin-futures van Bakkt het goed gedaan. Woensdag werden in totaal 5.671 contracten verhandeld, een nieuwe all-time-high. Een mooi momentum voor de lancering van bitcoin-opties?

Bitcoin Bakkt

Recordhoogte

Twee maanden na het debuut van Bakkt’s bitcoin-futures is het volume erin naar een nieuw hoogtepunt gestegen. Met maar liefst 148 procent steeg het aantal verhandelde contracten afgelopen woensdag naar 5.671. Die contracten vertegenwoordigen samen een waarde van 42,5 miljoen dollar.

bakkt-wednesday-volume.jpg
Verloop van volume bitcoin-futures Bakkt (bron: @BakktBot)

Ter vergelijking: bij concurrent CME werden op dezelfde dag 2.970 contracten verhandeld. In absolute aantallen is CME verslagen, maar in waarde niet. CME’s contracten zijn samen 14.850 BTC waard, een ruime 110 miljoen dollar.

Bitcoin-opties vanaf 9 december

Donderdag 24 oktober kondigde Bakkt aan dat ze als eerste gereguleerde platform bitcoin-opties gaan aanbieden op hun bitcoin-futures. Maandag 9 december wordt dit nieuwe product officieel gelanceerd.

Met opties kunnen partijen hun risico's afdekken of extra inkomsten genereren. Het is een instrument dat grote professionele partijen nodig hebben om precies die blootstelling te construeren die ze voor ogen hebben. Een belangrijke stap in het ontwikkelen van cryptovaluta als asset class voor institutionele beleggers.

In datzelfde rijtje staat de lancering van Bakkt’s custody service. De bewaardienst werd door een select aantal klanten gebruikt, maar sinds maandag 11 november zijn de deuren – na toestemming van toezichthouder NYDFS – geopend voor “alle instellingen”.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.