Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Fidelity experimenteert met cryptovaluta als beloning voor medewerkers

Fidelity experimenteert met cryptovaluta als beloning voor medewerkers
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Vermogensreus Fidelity gaat Ethereum-tokens uitkeren aan haar medewerkers. De BTT-tokens zijn onderdeel van een intern loyaliteitsprogramma en kunnen worden verzilverd voor beloningen.

Adoptie Ethereum

Fidelity is een grote vermogensbeheerder (meer dan 2.500 miljard euro in beheer) met meer dan 27 miljoen klanten wereldwijd. Het in Boston gevestigde bedrijf maakte het experiment pasgeleden wereldkundig via technisch partner TokenSoft.

In het kader van de pilot heeft Fidelity’s Center for Applied Technology (FCAT) de handen ineen geslagen met TokenSoft om ERC-1404 tokens uit te geven aan medewerkers. ERC-1404 is een open source token-standaard gericht op onder andere security tokens. Het belangrijkste kenmerk ervan is dat er strenge restricties op de uitgifte en het gebruik van de tokens kunnen worden toegepast.

“De ERC-1404-standaard maakt het mogelijk om een digitale representatie van een asset op de Ethereum-blockchain te plaatsen mét de zekerheid dat de oplossing voldoet aan eisen rondom compliance”, schrijft TokenSoft.

Fidelity gebruikt de tokens in een besloten beloningsprogramma, ontworpen om medewerkers te stimuleren om interne evenementen, bijeenkomsten, en andere activiteiten bij te wonen.

In de context van (publieke) cryptovaluta is een terechte vraag waarom dergelijke ontwikkelingen relevant zijn om te noemen. De acceptatie van cryptovaluta als fenomeen staat nog in de kinderschoenen. Als die acceptatie vordert, zal dat met kleine stappen gaan. Bijvoorbeeld omdat een toonaangevend bedrijf ermee experimenteert. De technologie leert kennen. Medewerkers ervan leren wat een token is, en in aanraking komen met de tools om met die tokens te werken. En het daar weer over kunnen hebben in hun eigen kringen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.