Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Exchange IDAX onbruikbaar door verdwenen CEO

Peter Slagter
Peter Slagter

De baas van IDAX is spoorloos verdwenen, en met hem de toegang tot bijna al het geld van gebruikers. Het devies van IDAX: gebruik de exchange nu niet. Een.. déjà vu?

Exchange

Vijf dagen geleden begon het bij IDAX te roken. De vraag naar geldopnames zou “dramatisch zijn gestegen”, waardoor er vertraging in de verwerking ervan is opgetreden. ‘Withdrawal channel congestion’ noemde IDAX het zelf.

Inmiddels is de verhaallijn veranderd. “Sinds de aankondiging op 24 november is de CEO van IDAX Global spoorloos verdwenen”, lezen we in de meest recente update. “We weten niet wat de reden is en medewerkers kunnen hem niet bereiken.”

Wat de situatie nog schrijnender maakt, is dat met het verdwijnen van de CEO kennelijk ook de toegang tot “bijna alle opgeslagen cryptovaluta” is verdwenen. Want: we “hebben geen toegang meer tot de cold wallet van de exchange”. Een déjà vu?

Enfin, wat er precies aan de hand is bij IDAX is onbekend. Uiteraard wordt gesproken over een exit scam, een scenario dat niet uitgesloten is. Vooralsnog moeten we het doen met wat nu bekend is. Het devies van IDAX zelf: “gebruik ons platform niet”. Waarvan akte.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.