Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Volgens LinkedIn is ‘blockchain’ meest gevraagde vaardigheid in 2020

Peter Slagter
Peter Slagter

Wil je graag meer verdienen? Zorg er dan voor dat blockchain als vaardigheid op je CV te vinden is. Volgens LinkedIn is het in 2020 de meest gevraagde hard skill, boven cloud computing, en kunstmatige intelligentie.

Bedrijfsleven

Ieder jaar publiceert LinkedIn een overzicht van de harde en zachte vaardigheden die bij bedrijven het meest in trek zijn. Die gegevens baseert het bedrijf op profielwijzigingen, vacatures, en recruitmentactiviteiten die op het platform te vinden zijn. Zogeheten hard skills hebben betrekking op iemands inhoudelijke vakmanschap. Soft skills gaan meer over de manier waarop dat werk wordt uitgevoerd.

In 2020 zijn dit de (harde) vaardigheden die het meest in trek zijn bij bedrijven:

  1. Blockchain
  2. Cloud computing
  3. Analytical reasoning
  4. Artificial intelligence
  5. UX design
  6. Business analysis
  7. Affiliate marketing
  8. Sales
  9. Scientific computing
  10. Video production

Volgens LinkedIn is “de belofte van blockchain” enorm en is het “uit de schimmige wereld van cryptovaluta getreden”. In de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, en Australië staat blockchain als vaardigheid met stip bovenaan de lijst. Bedrijven die bij naam genoemd worden in deze context zijn IBM, Oracle, JPMorgan Chase, Microsoft, Amazon, en American Express.

Opvallend is dat blockchain in 2019 überhaupt nog niet in de top 10 te vinden was.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.