Onafhankelijk

Bij LekkerCryptisch hechten we veel waarde aan de juistheid en integriteit van onze berichtgeving. Daarom staat bij alles wat we doen onze redactionele onafhankelijkheid centraal. Soms betekent het dat we nee zeggen tegen een actie of campagne die niet bij ons past. Of dat we in tegenstelling tot andere platforms ervoor kiezen ergens geen aandacht aan te besteden.

Hier houden we ons aan

  1. Elk bericht van LekkerCryptisch is met zorgvuldigheid tot stand gekomen. De inhoud ervan is door ons bepaald, en niet beïnvloed door geld, belangen of andere invloed van buitenaf.
  2. We vertellen het verhaal van mensen, bedrijven, en overheden die bezig zijn met het financiële systeem van morgen. Wat er gebeurt plaatsen we waar mogelijk in een mondiale context.
  3. De auteur van een bericht staat na publicatie altijd open voor feedback. We beseffen dat anderen soms over meer of betere informatie beschikken dan wij, en daar maken we graag gebruik van!
  4. De bron van een bericht zal altijd duidelijk zijn. Wat we schrijven is te controleren op feiten. Anonieme bronnen worden enkel gebruikt als die anonimiteit geoorloofd is (bv. vanwege veiligheid).

We geloven in skin in the game

Dat begint met schrijven onder eigen naam, en open staan voor kritiek, correcties en aanvullingen. We schrijven niet vanuit een comfortabele leunstoel aan de spreekwoordelijke zijlijn. We willen blootgesteld zijn aan het effect van ons eigen onderzoek, duiding en analyse.

Dat betekent dat we waar mogelijk zelf proberen wat we schrijven. We reproduceren onderzoeksresultaten, we zetten een Bitcoin node op en we bouwen een mining rig. We zijn onderdeel van allerlei communities, projecten en groepen. We handelen op allerlei platforms en volgen onze eigen technische analyse.

We bezitten zelf allerlei cryptovaluta, waaronder Bitcoin en Ethereum. We zullen dat niet bij elk bericht vermelden.

We zullen altijd het volgende vermelden:

  1. Als we substantieel betrokken zijn bij een bepaald onderwerp.
  2. Als we gevraagd zijn om (betaald) over een onderwerp te schrijven.
  3. Als de inhoud van een bericht letterlijk is overgenomen, bijvoorbeeld een persbericht.

Altijd op de hoogte