Sponsor worden

Vind je het belangrijk dat betrouwbare informatie vrij toegankelijk is? En dat steeds meer Nederlanders financiële technologie gaan begrijpen? Draag dan bij aan onafhankelijke (onderzoeks)journalistiek in Nederland!

Het signaal in de ruis

Iedereen die bijdraagt, doet dat in beginsel vanuit een gezamenlijk maatschappelijk belang: Nederland slimmer maken op het gebied van financiën, technologie, en alle domeinen die daarop inhaken, zoals privacy, veiligheid en opkomende technologieën.

In deze tijd liggen er kansen om gevestigde machtsstructuren te decentraliseren naar het individu. Kenmerkend voor onze sponsors is de drive om daar aan bij te dragen. Ze zijn wars van scams, non-informatie, clickbaits, en oppervlakkige berichtgeving. Het belang van vrij beschikbare kennis en educatie is groot, en de financiering van educatie wordt gezien als gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Al onze sponsors kennen LekkerCryptisch, vaak vanaf het eerste uur. Ze zijn bekend met onze missie en dat dient als belangrijke vertrouwensbasis voor de samenwerking. Dit zijn de meestgehoorde redenen waarom onze sponsors een bijdrage doen:

 • ‘Het opleiden van Nederlanders tot slimme en autonome individuen op financieel en technologisch gebied is een belangrijke voorwaarde voor het succes van onze sector. Dat is een gezamenlijk belang en daar dragen we graag aan bij.’

 • ‘Rondom crypto en blockchain horen en lezen we teveel misvattingen en non-informatie. Het is belangrijk dat er in Nederland een gedegen tegengeluid te horen is. Jullie zijn voor veel mensen het signaal in de ruis.’

 • ‘We zijn er als sector voor verantwoordelijk dat we consumenten beschermen tegen de excessieve focus op prijs en kortetermijndenken. Het leidt af van de fundamentele kansen en mogelijkheden die er liggen.’

 • ‘We staan achter het motto “de taart vergroten is slimmer dan vechten om het grootste stuk”. En belangrijker nog: dat die taart er goed verzorgd uitziet. Dat is waar jullie platform steengoed in is.’

Het is geen goed idee om sponsor te worden van LekkerCryptisch met als drijfveer bezoekers, nieuwe klanten, of aandacht te genereren. Hoewel we dat al onze sponsors gunnen, waken we ervoor dat het sponsorprogramma niet uitgroeit tot de achilleshiel van LekkerCryptisch: zouden we vooral met specifieke activiteiten voor sponsors bezig zijn, komen we niet toe aan het behalen van onze missie. Dat is ook waar we de bijdrage voor gebruiken:

 1. Het schrijven over de belangrijkste ontwikkelingen in de Nederlandse en internationale markten. Al onze nieuwsdossiers zijn hier het product van.

 2. Het vastleggen van kennis, data, en andere vormen van informatie in de kennisbank. In 2020 wordt de kennisbank flink aangevuld en qua format aangepast.

 3. De doorontwikkeling van het (web)platform, gericht op het vergroten van manieren waarop bezoekers (nieuwe) kennis kunnen opdoen.

 4. Het leveren van een inhoudelijke bijdrage aan podcasts en andere media.

Dankzij de bijdragen van onze sponsors kunnen we de tijd nemen om alles wat we schrijven, vertellen, of op een andere manier uitdragen baseren op onderzoek en gesprekken met bedrijven en personen.

Groei

LekkerCryptisch bestaat sinds eind 2017. In maart 2018 plaatsten we ons eerste verhaal, en sindsdien zetten we ons in om een objectieve en onafhankelijke bijdrage te doen aan het Nederlandse medialandschap.

Deze aanpak werpt z’n vruchten af. Regelmatig horen we van lezers dat ze onze content zeer waarderen, en ook in de cijfers is die waardering terug te zien. In 2019 hebben we 350.000 unieke mensen bereikt.

 • Website 130.000 per maand
 • Twitter 12.500+ volgers
 • Telegram 2.000+ leden
 • Facebook 20.000+ bereik
 • Google 500k+ impressies

Tarieven

Vanaf 1 april 2020 werken we met een vaste tarievenstructuur. Met de verschillende niveaus omarmen we de realiteit dat niet alle schouders even sterk zijn. De niveaus zijn vernoemd naar invloedrijke personen in de geschiedenis van Bitcoin. Neutrale namen, omdat het één niet beter is dan het ander: iedere bijdrage helpt om tot een slimmer Nederland te komen.

We zijn tot een onderverdeling gekomen waarmee we op een sympathieke manier inspelen op de hoogte van de bijdrage.

Haber Back Finney Nakamoto
Maandelijkse bijdrage € 150 € 300 € 500 € 1.000
Zichtbaar in sponsoroverzicht Ja Ja Ja Ja
Benoeming in aankondigingen op Telegram Ja Ja Ja Ja
Eigen sponsorpagina op de website Nee Ja Ja Ja
Onderdeel van sponsor-spotlight Nee Ja Ja Ja
Eigen content op sponsorpagina Nee Ja Ja Ja
Willekeurig zichtbaar onder ieder artikel Nee Nee Ja Ja
Zichtbaar op door LC georganiseerde events Nee Nee Ja Ja
Gezamenlijke content-agenda Nee Nee Ja Ja
Gegarandeerd zichtbaar onder ieder artikel Nee Nee Nee Ja
Gezamenlijke productie kennisbank-serie Nee Nee Nee Ja
Persberichten 1 per jaar 1 per jaar 2 per jaar 3 per jaar
We zouden graag alle mensen, bedrijven, en initiatieven die aan een gezonde sector bijdragen aandacht geven. De realiteit is dat tijd het schaarste goed is. Daarom zijn aan sponsoring gerelateerde tijdsintensieve activiteiten zoveel mogelijk beperkt. Zo kunnen we ons concentreren op onze missie: iedere lezer wat slimmer laten vertrekken en de gezamenlijke taart vergroten.

Ten slotte: het staat je vrij om als sponsor te beslissen geen gebruik te maken van bovenstaande perks. Een deel van onze sponsors heeft ervoor gekozen enkel financieel bij te dragen. Hun argument: “steek alle beschikbare tijd en energie in de productie van waardevolle content”.

Aanmelden

Kies de bijdrage die het best bij je past. Ander idee? Je kan hieronder je opmerking(en) achterlaten.

Altijd op de hoogte