Sponsor worden

Vind je het belangrijk dat betrouwbare informatie vrij toegankelijk is? En dat steeds meer Nederlanders financiële technologie gaan begrijpen? Draag dan bij aan onafhankelijke (onderzoeks)journalistiek in Nederland!

Het signaal in de ruis

Iedereen die bijdraagt, doet dat in beginsel vanuit een gezamenlijk maatschappelijk belang: Nederland slimmer maken op het gebied van financiën, technologie, en alle domeinen die daarop inhaken, zoals privacy, veiligheid en opkomende technologieën.

In deze tijd liggen er kansen om gevestigde machtsstructuren te decentraliseren naar het individu. Kenmerkend voor onze sponsors is de drive om daar aan bij te dragen. Ze zijn wars van scams, non-informatie, clickbaits, en oppervlakkige berichtgeving. Het belang van vrij beschikbare kennis en educatie is groot, en de financiering van educatie wordt gezien als gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Al onze sponsors kennen LekkerCryptisch, vaak vanaf het eerste uur. Ze zijn bekend met onze missie en dat dient als belangrijke vertrouwensbasis voor de samenwerking. Dit zijn de meestgehoorde redenen waarom onze sponsors een bijdrage doen:

 • ‘Het opleiden van Nederlanders tot slimme en autonome individuen op financieel en technologisch gebied is een belangrijke voorwaarde voor het succes van onze sector. Dat is een gezamenlijk belang en daar dragen we graag aan bij.’

 • ‘Rondom crypto en blockchain horen en lezen we teveel misvattingen en non-informatie. Het is belangrijk dat er in Nederland een gedegen tegengeluid te horen is. Jullie zijn voor veel mensen het signaal in de ruis.’

 • ‘We zijn er als sector voor verantwoordelijk dat we consumenten beschermen tegen de excessieve focus op prijs en kortetermijndenken. Het leidt af van de fundamentele kansen en mogelijkheden die er liggen.’

 • ‘We staan achter het motto “de taart vergroten is slimmer dan vechten om het grootste stuk”. En belangrijker nog: dat die taart er goed verzorgd uitziet. Dat is waar jullie platform steengoed in is.’

Het is geen goed idee om sponsor te worden van LekkerCryptisch met als drijfveer bezoekers, nieuwe klanten, of aandacht te genereren. Hoewel we dat al onze sponsors gunnen, waken we ervoor dat het sponsorprogramma niet uitgroeit tot de achilleshiel van LekkerCryptisch: zouden we vooral met specifieke activiteiten voor sponsors bezig zijn, komen we niet toe aan het behalen van onze missie. Dat is ook waar we de bijdrage voor gebruiken:

 1. Het schrijven over de belangrijkste ontwikkelingen in de Nederlandse en internationale markten. Al onze nieuwsdossiers zijn hier het product van.

 2. Het vastleggen van kennis, data, en andere vormen van informatie in de kennisbank. In 2021 en verder wordt de kennisbank flink aangevuld en qua format aangepast.

 3. De doorontwikkeling van het (web)platform, gericht op het vergroten van manieren waarop bezoekers (nieuwe) kennis kunnen opdoen.

 4. Het leveren van een inhoudelijke bijdrage aan podcasts en andere media.

Dankzij de bijdragen van onze sponsors kunnen we de tijd nemen om alles wat we schrijven, vertellen, of op een andere manier uitdragen baseren op onderzoek en gesprekken met bedrijven en personen.

Groei

LekkerCryptisch bestaat sinds eind 2017. In maart 2018 plaatsten we ons eerste verhaal, en sindsdien zetten we ons in om een objectieve en onafhankelijke bijdrage te doen aan het Nederlandse medialandschap.

Deze aanpak werpt z’n vruchten af. Regelmatig horen we van lezers dat ze onze content zeer waarderen, en ook in de cijfers is die waardering terug te zien. In 2020 hebben we meer dan 1.000.000 unieke mensen bereikt.

 • Website 160.000 per maand
 • Twitter 40.000+ volgers
 • Telegram 2.500+ leden
 • Facebook 40.000+ bereik
 • Google 1M+ impressies

Tarieven

Vanaf 1 januari 2021 werken we met een variabele tarievenstructuur. Inmiddels hebben we vele sponsorgesprekken gevoerd en is de conclusie dat het iedere keer maatwerk is. Gek is dat niet, want iedere organisatie heeft zijn eigen wensen, belangen en expertise. In onze gesprekken met sponsors houden we rekening met de realiteit dat niet alle schouders even sterk zijn en hanteren we als uitgangspunt dat het één niet beter is dan het ander: iedere bijdrage helpt om tot een financieel slimmer Nederland te komen.

Kortom: interesse? Neem contact op en we praten erover door!

Aanmelden

Altijd op de hoogte