Bits

Creëer je eigen spaarplan

Bits maakt het makkelijk om bitcoin te sparen. Zet dit product van Bitonic aan het werk om automatische periodieke aankopen te doen. Impulsieve beslissingen zijn verleden tijd!

Wat is Bits?

Met Bits kan je je eigen bitcoin-spaarplan creëren en automatiseren met gebruik van periodieke overboekingen. Zo kan je elke week, maand, of wanneer je wilt, een automatische bitcoin-aankoop doen. Deze vorm van sparen wordt Dollar-Cost Averaging (DCA) genoemd. Met deze methode bouw je zonder omkijken een relatief gunstige gemiddelde aankoopprijs op, zonder te hoeven stressen over het juiste instapmoment of het ‘timen van de markt’.

Bits Nederland

Zo werkt het

Om van Bits gebruik te maken heb je een account nodig bij Bitonic. Heb je die nog niet? Gebruik dan Bitonic’s verificatieapp om daar snel verandering in te brengen.

Ben je aan boord? Dan moet je eenmalig je Bits-account configureren en een periodieke overboeking vanuit je eigen bankomgeving instellen. Daarna worden de aangekochte bitcoins direct naar je eigen wallet gestuurd.

Geschikt voor kleine bedragen

Bitonic is een onversneden bitcoinbroker. Dat betekent onder andere dat - als het even kan - er geen enkele partij tussen jou en jouw bitcoin in zit. Toch is dat uitgangspunt soms onwerkbaar, bijvoorbeeld als je met kleine bedragen spaart; de transactiekosten voor het gebruik van het bitcoinnetwerk kunnen dan al snel een flinke deuk slaan in het spaarbedrag.

Je begrijpt: dat heeft Bitonic opgelost. Met Bits kan je bitcoin aankopen tot een door jou opgegeven drempelbedrag is bereikt, waarna de opgespaarde sats in één kaar naar je eigen portemonnee gestuurd worden. Gebundelde aankopen worden die genoemd. Handig, want zo bespaar je op transactiekosten, wordt het bitcoinnetwerk minder belast, én kan je met kleine bedragen sparen.

Ready? Ga dan hier aan de slag!

De schouders eronder

Zonder sponsors kan LekkerCryptisch niet goed functioneren. We zijn daarom blij dat 19 sponsors een bijdrage leveren aan onafhankelijke journalistiek in Nederland.

Bekijk alle sponsors

Altijd op de hoogte