Bitvavo

Trade the Future

Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Nederlands handelsplatform

In 2018 lanceerde Bitvavo de eerste cryptocurrency exchange van Nederlandse bodem. Sindsdien wordt vanuit Amsterdam hard gewerkt om de achterliggende filosofie te verwezenlijken: de kloof dichten tussen traditionele en digitale valuta.

Sinds de onthulling is het Bitvavo-platform uitgegroeid tot een volwaardig exchange met features die ook in internationaal opzicht niet onderdoen voor concurrenten. Denk aan verzekerde opslag van klanttegoeden, gescheiden omgevingen voor beginners en gevorderden, ondersteuning voor stablecoins, apps voor iOS en Android, integratie met trading bots, en het uitkeren van rente op saldi die bij Bitvavo gestald zijn.

Bitvavo is weliswaar gevestigd in Nederland, maar het is toegankelijk tot ver buiten onze landsgrenzen. Een groot scala aan betaalmethoden zorgt ervoor dat Bitvavo toegankelijk is voor gebruikers in heel de Europa.

Veilig handelen

Eén van de speerpunten van Bitvavo draait om de veiligheid van gegevens en tegoeden. Niet alleen biedt het platform de klant veel manieren om zijn account te beveiligen, het helpt hem ook om die faciliteiten te gebruiken.

De tegoeden van klanten worden bewaard in zogeheten cold wallets, portemonnees die niet met het internet verbonden zijn. Die wallets zijn verspreid over meerdere locaties, zodat de impact van onverwachte fysieke risico’s, zoals brand of natuurrampen, tot het minimum beperkt wordt.

De tegoeden van klanten zijn afgescheiden van het vermogen van Bitvavo en ondergebracht in een stichting, Stichting Bitvavo Payments. Zo is zelfs aan het onwaarschijnlijk faillissement van Bitvavo gedacht.

Aan de slag

Zin om Bitvavo uit te proberen? Meld je aan, maak wat euro’s over, en start met handelen. Daarover betaal je maximaal 0,25 procent handelskosten. Wat je aangekocht hebt kan je naar een eigen wallet versturen of in bewaring laten nemen door Bitvavo.

Contact

Bitvavo is op de volgende manieren bereikbaar:

De schouders eronder

Zonder sponsors kan LekkerCryptisch niet goed functioneren. We zijn daarom blij dat 19 sponsors een bijdrage leveren aan onafhankelijke journalistiek in Nederland.

Bekijk alle sponsors

Altijd op de hoogte