GET ProtocolWorldwide honest ticketing

GET Protocol biedt ticketing bedrijven de mogelijkheid om innovatieve, digitale tickets te verkopen. Dit biedt veel voordelen, onder andere dat fans worden beschermd tegen woekerprijzen en fraude. 

Op het moment zijn er drie partijen die gebruikmaken van het protocol: GUTS Tickets & ITIX in Nederland, en een nu-nog-anonieme lokale partner in Zuid-Korea.

Wat doen we

GET Protocol is een innovatieve oplossing, ontworpen om ticketing bedrijven van over de hele wereld de mogelijkheid te geven om eerlijke, transparante tickets te verkopen. De ticketing industrie staat bekend om de opportunistische en onduidelijke verdienmodellen. GET maakt daar een einde aan, onder andere door alle tickets te registreren op de blockchain.

GET’s missie

GET Protocol moet de wereldwijde data-standaard worden voor het recht op toegang. Tikkeltje ambitieus, maar tot dusver gaat het zeer aardig. Inmiddels zijn er al ruim 300.000 tickets verkocht en is het systeem bij honderden evenementen dusdanig toegepast en getweaked, dat er vanuit allerlei hoeken van de wereld interesse ontstaat voor GET’s oplossing.

GET-token

Het protocol maakt continu gebruik van de GET utility token. GET biedt een aantal functies en voordelen, waarvan de meest prominente is het dienen als brandstof.

In een notendop werkt dat zo:

  1. Digitale tickets van het protocol leggen een bepaalde route af, vanaf het moment dat ze worden verkocht, totdat ze uiteindelijk worden gevalideerd bij het inchecken aan bij de ingang van een evenement. Daar tussenin kunnen ze nog worden doorverkocht, gedeeld, etcetera. Voor elk van deze stappen is er GET nodig, vergelijkbaar met hoe er gas nodig is bij verplaatsingen van ETH.

  2. Nadat deze cyclus voor een volledig event is doorlopen, wordt een gedeelte van de verbruikte GET 'geburned', waardoor deze voor altijd uit de circulating supply verdwijnen.

  3. Om dit proces frictieloos te maken voor de partijen die gebruikmaken van GET’s systeem en deze te behoeden van negatieve effecten van crypto's volatiliteit, wordt de GET die nodig is voor de cyclus voorgeschoten door het protocol. Nadat de cyclus voltooid is, wordt de GET die is voorgeschoten teruggekocht van de open markt, in zogeheten 'buybacks', die aan het eind van ieder kwartaal plaatsvindt.

Vragen? Op de token-pagina van GET wordt wat dieper ingegaan op de functie en toepassing van het token.

Adoptie

Sinds de ICO in eind 2017 is GET bezig met het aantonen van de voordelen van het ticketingsysteem. Initieel liep dat via de eerste gebruiker: GUTS Tickets. Al snel volgde tractie en exposure, onder andere dankzij samenwerking met ambassadeurs Jochem Myjer en Guus Meeuwis. Het balletje ging rollen, en, mede dankzij aardig wat aandacht vanuit de lokale en buitenlandse media, verspreidde de olievlek zich en begonnen steeds meer artiesten en organisaties het systeem te proberen. Zo zijn inmiddels tickets verkocht aan bezoekers van Kensington, De Staat, Bløf en Amsterdam Dance Event.

Inmiddels is er een tweede Nederlands ticketingbedrijf dat bezig is het protocol te integreren: ITIX. Met een specialisatie in de theaterwereld verkoopt ITIX gemiddeld zo'n twee miljoen tickets in Nederland.

De behaalde resultaten van het protocol zijn ook internationaal niet onopgemerkt gebleven. Zo is er een derde ticketingbedrijf dat in Zuid-Korea van plan is om aan de slag te gaan met het protocol. De eerste events hebben daar al plaatsgevonden en hier zal snel vervolg op komen.

Ook loopt er een samenwerking tussen GET Protocol en Klaytn, de blockchain-tak van moederbedrijf Kakao. Als 'Initial Service Partner' zijn de eerste stappen gezet naar een mogelijke swap van Ethereum naar de Klaytn blockchain.

Team

De teams van GET Protocol & GUTS Tickets delen een kantoor in Pakhuis de Zwijger, in Amsterdam. In totaal werken er op het punt van schrijven 28 man, waarvan 11 developers. Ook lopen er af en toe twee honden rond: Larry en Keetje Tippel.

De schouders eronder

Zonder sponsors kan LekkerCryptisch niet goed functioneren. We zijn daarom blij dat 11 sponsors een bijdrage leveren aan onafhankelijke journalistiek in Nederland.

Bekijk alle sponsors

Altijd op de hoogte