Maven 11 Capital

Investeren in de toekomst

Maven 11 is een Amsterdams investeringsfonds dat zich volledig toelegt op blockchaintechnologie en cryptovaluta. Het fonds richt zich op family offices en vermogende particulieren.

Vertrouwde expert

Het investeringsfonds is in 2015 onder de naam Cryptocrunch opgericht en is daarmee het eerste Nederlandse investeringsfonds dat zich richt op digitale assets en bedrijven actief in de blockchain industrie. Sinds november 2018 gaat het bedrijf als Maven 11 Capital door het leven. Deze naam is een verwijzing naar een vertrouwde expert (de maven) en het jaar (2011) waarin de oprichters kennismaakte met digitale assets en de onderliggende technologie, blockchain.

Het fonds is gericht op vermogende partijen, zoals family offices en vermogende particulieren. Investeren in het fonds is mogelijk vanaf een initiële investering van 100.000 euro.

Digital Assets en Venture

Maven 11 hanteert een zogeheten gemengde investeringsstrategie. Dat betekent dat de inleg van de deelnemers wordt gebruikt voor investeringen in verschillende soorten assets, waaronder digitale assets en aandelen. Grofweg gaat het om bestaande digitale assets (zoals Bitcoin) en wereldwijde venture investeringen in start ups die actief zijn in de blockchain industrie.

In het portfolio vind je digitale assets zoals Bitcoin en Ether. Qredo, Nash en het in Nederland gevestigde Dusk Network zijn voorbeelden van bedrijven waarin venture investeringen zijn gedaan.

Amsterdams

Maven 11 is gevestigd in Amsterdam. Op kantoor vind je zeven medewerkers, waaronder de drie oprichters Joost van der Plas (CEO), Jochem Wieringa (CSO) en Balder Bomans (CIO). Van hen verschijnt met enige regelmaat een interessante (markt)analyse online.

Contact

Maven 11 Capital is op de volgende manieren bereikbaar:

De schouders eronder

Zonder sponsors kan LekkerCryptisch niet goed functioneren. We zijn daarom blij dat 19 sponsors een bijdrage leveren aan onafhankelijke journalistiek in Nederland.

Bekijk alle sponsors

Altijd op de hoogte