Team

Aan LekkerCryptisch werken tien mensen mee. Journalisten, techneuten, en community managers. Iedereen spreekt Nederlands, maar niet iedereen bevindt zich altijd in Nederland.

Redactie

Vanuit de redactie worden alle artikelen die op het LekkerCryptisch-platform verschijnen gepubliceerd. Alle leden van de redactie schrijven op structurele basis voor LekkerCryptisch.

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.

Simon Lelieveldt

Simon Lelieveldt

Veelzijdig technisch bedrijfskundige met ruime vakkennis en ervaring over bankieren, toezicht en innovatief betalingsverkeer. Vindt het leuk om actuele ontwikkelingen in de samenleving en financiële sector voor een breed publiek toegankelijk te maken. Momenteel als zelfstandige actief op het gebied van innovatief betalingsverkeer, betaalproducten, blockchain, virtuele betaalmiddelen en elektronisch geld.

Mahir Alkaya

Mahir Alkaya

Mahir is Tweede Kamerlid voor de SP en strijdt van daaruit voor de democratisering van de economie, winstdeling en moderne publieke diensten zoals een nationale betaal- en spaarbank. Zijn inspiratie? De bankencrisis van 2008: “Ik kon niet aan de kant blijven staan terwijl bankiers buiten schot bleven en de rekening bij gewone mensen werd gelegd.”

Lucas Wensing

Lucas Wensing

Lucas Wensing is directeur en CFRO van AMDAX, het cryptobedrijf dat als eerste gecertificeerd werd door DNB voor het bewaren, handelen en beleggen in cryptovaluta. In zijn vorige leven heeft Lucas een IT-bedrijf opgericht, geleid en met succes verkocht aan KPN. Vervolgens raakte hij bevangen door het bitcoinvirus en verdiepte hij zich in de vernieuwing van het financiële domein. Lucas schuift regelmatig aan bij diverse media om zijn visie op cryptovaluta te delen, waarbij hij zich vaak uitspreekt tegen de vele misverstanden en vooroordelen die het cryptodomein omgeven. Thuis worden zijn vrouw en kinderen daar wel eens hoorndol van, maar dan geven zij hem een Schotse Single Malt Whisky om te kalmeren. Have a dram, Lucas!

Marcel Burger

Marcel Burger

Marcel Burger is Chief Investment Officer bij AMDAX. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in financiële markten en werkte voordat hij bij AMDAX aan de slag ging bij Optiver, VanderMoolen, EY en Achmea Investment Management. Bij AMDAX geeft Marcel leiding aan alle vermogensbeheeractiviteiten en helpt hij financiële instellingen en vermogende beleggers met een breed scala aan diensten rond het beheer van cryptovaluta. Marcel behaalde zijn bachelorgraad in de technische bedrijfskunde en begon zijn loopbaan na een master in Quantitative Finance and Actuarial Science.

Sep Bosma

Sep Bosma

Vaste lezer van LekkerCryptisch en luisteraar van de podcast Satoshi Radio. Door bitcoin geïnteresseerd geraakt in economie en monetaire systemen. Werkt sinds studietijd in de bankensector en kijkt er naar uit om de verbinding te maken tussen de traditionele financiële wereld en cryptovaluta. Actief op twitter onder het pseudoniem Kees van Wely.

Erik Weijers

Erik Weijers

Erik Weijers is freelance tekstschrijver en oprichter van Tekstbureau Radix. In gesprekken probeert hij het niet over crypto te hebben, totdat zijn vrienden na een half uur zeggen: ‘toe maar Erik, wat moeten we weten over de bitcoin?’ Dit is het geval sinds zomer 2020. Erik is geen bitcoin maxi, maar durft zichzelf al wel hodler te noemen.

Serge Vergouwe

Serge Vergouwe

Serge Vergouwe is sinds 1 april gestart als senior quantitative portfolio manager bij cryptohandelshuis AMDAX. Voorheen heeft hij jarenlang als portfoliomanager gewerkt bij Achmea Investment Management.

Philipine van Aanholt

Philipine van Aanholt

Philipine van Aanholt staat aan het hoofd van de business development-tak van AMDAX. Ze combineerde haar olympische zeilcarrière met een studie bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na voltooiing van haar master (VU Amsterdam) koos ze voor de financiële sector.

Melvin Lazeron

Melvin Lazeron

Melvin is medeoprichter van AMDAX en is als operationeel directeur verantwoordelijk voor alle processen rond de handel in en opslag van cryptovaluta. Met een achtergrond in de bedrijfskunde en economie, en diepgaande interesse in AI, machinelearning en IT, zit hij daar precies op zijn plek.

Bart Mol

Bart Mol

Alumnus van het Rotterdamse Erasmus. Overdag werkzaam als IT-auditor, ’s nachts als podcasthost van Satoshi Radio en schrijver bij Bitcoin Alpha.

Krijn Soeteman

Krijn Soeteman

Sinds de middelbareschooltijd bezig met wetenschap en technologie. Schreef een boek over cryptovaluta en volgt dat nog steeds op de voet. Ook kunsthistoricus met architectuur en stedenbouw als expertise.

Maarten van Rooij

Maarten van Rooij

Breed onderlegde bedrijfskundige. Accountmanager en salesspecialist bij AMDAX.

Gastschrijvers

Zo nu en dan schuift iemand bij de redactie aan om samen met ons een artikel te publiceren. Gastschrijvers doen incidenteel of eenmalig een bijdrage aan LekkerCryptisch.

Willem Middelkoop

Willem Middelkoop

Willem Middelkoop (1962) is oprichter van het Commodity Discovery Fund en publicist. Hij verwierf landelijke bekendheid als marktcommentator bij RTLZ. Middelkoop waarschuwde in zijn eerste boek "Als de dollar valt" (2007) voor een naderende kredietcrisis. In de jaren er na verschenen "De permanente oliecrisis" (2008) en "Overleef de kredietcrisis" (2009) en "Goud en het geheim van geld" (2012) en The Big Reset (2013). In totaal verkocht hij meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken.

Richard Evertse

Richard Evertse

In het dagelijks leven elektrotechnisch engineer. Heeft een passie voor het volgen van de laatste ontwikkelingen rondom fintech en technologische innovatie in het algemeen. Halverwege 2017 in aanraking gekomen met cryptovaluta en blockchaintechnologie.

Community management

Onze Telegram-community bestaat uit bijna 2.000 leden. Een aantal gedreven en slimme mensen zijn actief om onze online community in goede banen te leiden. Ze worden hieronder genoemd met de schermnaam waaronder ze actief zijn.

Meewerken?

Wil je meewerken aan LekkerCryptisch? We zijn altijd op zoek naar extra mankracht (m/v). Je krijgt toegang tot de extrageheime teamchat van LekkerCryptisch, en een team van slimme mensen om mee samen te werken. En niet te vergeten — een breed publiek dat dankbaar is voor je werk. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op, en het is zo geregeld!

Altijd op de hoogte