Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 13 november 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 13 november 2018.

Zweedse man die bom stuurde naar bitcoinbedrijf CryptoPay achter de tralies

Vorig jaar augustus stuurde een Zweedse man een bombrief naar CryptoPay in Londen. Hij is veroordeeld voor poging tot moord en gaat voor maximaal 7 jaar de cel in. Lees verder over "Zweedse man die bom stuurde naar bitcoinbedrijf CryptoPay achter de tralies"

Blockchain-pilot van centrale bank Canada loopt vertraging op

De Bank of Canada heeft een pilot lopen voor het afhandelen van op blockchain gebaseerde securities. Het project loopt vertraging op. Niet vanwege de technologie, maar vanwege wet- en regelgeving. Lees verder over "Blockchain-pilot van centrale bank Canada loopt vertraging op"

Binance CEO: "Markt doet het goed, en echte volume cryptovaluta stuk hoger dan gerapporteerd wordt"

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), stelt dat de markt het goed doet, ondanks de lange neerwaartse trend. Daarnaast zou het werkelijke volume een stuk hoger liggen dan gerapporteerd wordt. Lees verder over "Binance CEO: "Markt doet het goed, en echte volume cryptovaluta stuk hoger dan gerapporteerd wordt""

CFTC geeft bitcoin-handelaar boete van $1,1 miljoen voor cryptofraude

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een bitcoin-handelaar achter slot en grendel gezet. Joseph Kim stal van zijn werkgever en klanten van zijn werkgever. Dat komt hem nu duur te staan. Lees verder over "CFTC geeft bitcoin-handelaar boete van $1,1 miljoen voor cryptofraude"

Volgens IBM kan blockchain de basis zijn voor 'Open Scientific Research'

Uit een nieuwe patent-aanvraag blijkt dat IBM blockchain-technologie als facilitator ziet voor wetenschappelijk onderzoek. Het maakt onder andere mogelijk dat het onderzoekswerk internationaal gevolgd kan worden. Lees verder over "Volgens IBM kan blockchain de basis zijn voor 'Open Scientific Research'"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 16 november 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 15 november 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 14 november 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 13 november 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 12 november 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 11 november 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.