Alles over de nieuwe economie onder één dak.

LekkerCryptisch: alles over de toekomst van geld onder één dak

LekkerCryptisch is een onafhankelijk journalistiek (kennis)platform dat zich richt op cryptovaluta, blockchaintechnologie, en financiële technologie. We vertellen over de belangrijkste gebeurtenissen uit deze sectoren en belichten daarmee de personen, producten en bedrijven die de wereld van morgen vormen.

Wie we zijn

We zijn journalisten en techneuten die graag bezig zijn met het snijveld van innovatie en economie. Begin 2018 zijn we begonnen met vertellen over cryptovaluta. Inmiddels schrijven we ook over de blockchain- en fintech-sector. Het verhaal van innovatie wereldwijd.

Benieuwd naar wie er voor LekkerCryptisch schrijven?

Hier staan we voor

Onafhankelijk

Wij bepalen wat we schrijven. Ook als we een afspraak hebben met een bedrijf is het aan ons wat er online komt te staan.

Betrouwbaar

Al onze berichtgeving is gebaseerd op feiten. We scheiden hoofdzaak van bijzaak, en controleren wat er wereldwijd naar buiten gebracht wordt. Natuurlijk maken we zo nu en dan een fout. We roepen onze bezoekers en community op ons waar nodig te corrigeren.

Internationaal

We publiceren in het Nederlands, voor Nederlanders, in gewone mensentaal. Maar we kijken over de grenzen heen. Typisch aan de nieuwe economie is dat het grensoverstijgend is.

Open

We staan altijd open voor ideeën, suggesties, tips, en samenwerkingen. Voorwaarde is dat we er transparent over kunnen zijn, en het onze onafhankelijkheid niet in de weg staat.

Dit is wat we doen

Nieuws

We pakken de meest spraakmakende gebeurtenissen en leggen ze onder de loep. Klopt het wat er staat? Waar komt het vandaan? Hoeveel bronnen zijn er? Voor ons is juistheid belangrijker dan snelheid.

Kennisbank

De nieuwe economie barst van nieuwe concepten, nieuwe terminologie, en nieuwe toepassingen. We schrijven kennisbank-artikelen om daarover uitleg te geven.

Analyse

We bestuderen de markt en publiceren zowel technische als fundamentele analyses. Expliciet niet om je te vertellen wat je moet doen, maar om je te leren hoe je zelf die beslissingen kunt nemen.

Opinie

Soms is het fijn om vrijuit te kunnen spreken. Niet ongefundeerd, maar wel opiniërend. We schrijven verhalen over opvallende gebeurtenissen, video’s, of uitspraken van anderen.

Hier zijn we te vinden

We vinden het belangrijk dat we toegankelijk zijn. Niet alleen wat tekst en uitleg betreft. Ook hoe we te volgen zijn. Je vindt ons op Twitter, Facebook, LinkedIn, en op Telegram. We hebben ook een levendige community op Telegram, waar gedurende de hele dag interessante gesprekken gevoerd worden rondom de thema’s waar LekkerCryptisch op is gericht.