Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 15 november 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 15 november 2018.

BitMEX CEO verdedigt z'n exchange: "We handelen niet tegen onze klanten"

Arthur Hayes verwerpt beschuldigingen van een anonieme blogger aan het adres van BitMEX. Hayes stelt dat de exchange geen "speciale toegang geeft" en "geen geld verdient aan geliquideerde trades van klanten". Lees verder over "BitMEX CEO verdedigt z'n exchange: "We handelen niet tegen onze klanten""

Voorzitter IMF: centrale banken moeten digitaal geld als serieuze optie beschouwen

Centrale banken moeten een eigen digitale munt als serieuze optie overwegen, aldus voorzitter Christine Lagarde van het IMF. Ze sprak op een congres in Singapore en noemde bescherming en privacy van consumenten als voordelen. Lees verder over "Voorzitter IMF: centrale banken moeten digitaal geld als serieuze optie beschouwen"

Het IMF bepleit CBDC's op het Singapore Fintech Festival

Geld verandert. Cash wordt steeds minder geaccepteerd en geld op de bankrekening is steeds minder te vertrouwen. We willen dat geld gebruiksvriendelijker wordt, goedkoper, sneller en veiliger. Wat denkt het IMF dat de oplossing is? Lees verder over "Het IMF bepleit CBDC's op het Singapore Fintech Festival"

Alles wat je moet weten over de hardfork van Bitcoin Cash

Rond half 6 vandaag (15 november 2018) ondergaat het netwerk van Bitcoin Cash een hardfork. Deze upgrade brengt verdeeldheid in het BCH-ecosysteem, en is daarom regelmatig in het nieuws gekomen. Dit is wat je moet weten. Lees verder over "Alles wat je moet weten over de hardfork van Bitcoin Cash"

Officieel Google Account door onbevoegden gebruikt voor crypto scam

Een officieel en geverifieerd Twitter-account van Google is de nieuwste in het rijtje van gehackte accounts die gebruikt worden voor een giveaway-scam. Zowel Google als Twitter bevestigen het incident. Goed onthouden, en nooit aan meedoen! Lees verder over "Officieel Google Account door onbevoegden gebruikt voor crypto scam"

Thailand's democratische partij gebruikt blockchain voor stemronde

Thailand's oppositiepartij is naar verluidt de eerste politieke partij die blockchaintechnologie heeft gebruikt ter ondersteuning van een live te volgen stemronde. Er waren meer dan 120.000 deelnemers bij betrokken.  Lees verder over "Thailand's democratische partij gebruikt blockchain voor stemronde"

Kucoin haalt $20 miljoen op bij IDG, Matrix, en Neo Global

Gisteren bracht Kucoin naar buiten dat het in een nieuwe investeringsronde $20 miljoen heeft opgehaald. Volgens de exchange gaat het geld gebruikt worden om cryptovaluta naar de grote massa te brengen. Lees verder over "Kucoin haalt $20 miljoen op bij IDG, Matrix, en Neo Global"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 16 november 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 15 november 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 14 november 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 13 november 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 12 november 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 11 november 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.