Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 27 november 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 27 november 2018.

Ohio eerste Amerikaanse staat waar je belasting kunt betalen met Bitcoin

Vanaf volgende week kunnen bedrijven in Ohio alle belastingen betalen met bitcoin. Als bedrijf is enkel registratie op OhioCrypto.com nodig. Het initiatief zou uiteindelijk ook toegankelijk moeten worden voor individuen. Lees verder over "Ohio eerste Amerikaanse staat waar je belasting kunt betalen met Bitcoin"

Zwitserse Spoorwegen (SBB) test blockchain voor identiteitsbeheer

De Zwitserse Spoorwegen (SBB) bouwt wat af en wil zeker weten dat er gekwalificeerd personeel op hun bouwplaatsen rondloopt. Op blockchain gebaseerd identiteitsbeheer moet daarbij helpen. De SBB blikt terug op 4 maanden testen. Lees verder over "Zwitserse Spoorwegen (SBB) test blockchain voor identiteitsbeheer"

F2Pool schat dat zo'n 600.000 bitcoin-miners gestopt zijn in de afgelopen 2 weken

De oprichter van F2pool, Mao Shixing, schat dat tussen de 600.000 en 800.000 bitcoin-miners hun machines gestopt hebben sinds de tweede helft van november. De teruggelopen waarde van bitcoin is volgens Shixing de belangrijkste reden. Lees verder over "F2Pool schat dat zo'n 600.000 bitcoin-miners gestopt zijn in de afgelopen 2 weken"

Coincheck hervat diensten na hack in januari

De Japanse crypto exchange Coincheck heeft de diensten hervat voor alle cryptovaluta die er beschikbaar zijn. In januari was de exchange het slachtoffer van een hack, waarmee in totaal $533 miljoen aan cryptogeld is gestolen. Lees verder over "Coincheck hervat diensten na hack in januari"

Civiele procedure tegen Bitmain voor gebruik van apparatuur klanten voor eigen gewin

Bitmain hangt een rechtzaak boven 't hoofd, omdat ze apparatuur van klanten voor eigen winst gebruikt zouden hebben. In totaal staat een bedrag groter dan $5.000.000 ter discussie. Aan de procedure nemen meer dan 100 partijen deel. Lees verder over "Civiele procedure tegen Bitmain voor gebruik van apparatuur klanten voor eigen gewin"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 november 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 29 november 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 28 november 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 27 november 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 26 november 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 25 november 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.