Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 29 november 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 29 november 2018.

Tether (USDT) weer direct via eigen platform om te ruilen voor dollars (USD)

Tether Ltd., het controversiële bedrijf achter de Tether stablecoin (USDT), heeft aangekondigd dat het weer mogelijk is om op het eigen platform Tether in te wisselen voor Amerikaanse dollars. Ook nieuwe klanten worden weer geaccepteerd. Lees verder over "Tether (USDT) weer direct via eigen platform om te ruilen voor dollars (USD)"

Bank in Abu Dhabi gebruikt blockchain voor afwikkeling obligatie ter waarde van $500 miljoen

De Al Hilal Bank heeft een waardevolle blockchaintransactie achter de rug. De bank uit Abu Dhabi heeft er een sukuk, het islamitisch equivalent van een obligatie, ter waarde van een half miljard dollar op uitgegeven. Lees verder over "Bank in Abu Dhabi gebruikt blockchain voor afwikkeling obligatie ter waarde van $500 miljoen"

Voorzitter SEC: crypto ETF heeft exchanges nodig die "vrij zijn van manipulatie"

Jay Clayton, de voorzitter van de SEC, heeft aangegeven dat een ETF voor cryptovaluta er pas komt als problemen rondom marktmanipulatie zijn aangepakt. Volatiliteit van de prijs is een veel kleiner probleem. Lees verder over "Voorzitter SEC: crypto ETF heeft exchanges nodig die "vrij zijn van manipulatie""

Blockchainplatform voor banken (CLSNet) gaat live; eerste gebruikers Goldman Sachs en Morgan Stanley

CLSNet, een blockchainplatform voor grote financiële instellingen, is na 2 jaar bouwen live gezet. Goldman Sachs en Morgan Stanley maken er als eerst gebruik van. Zes andere deelnemers, waaronder de Bank of China, komen er binnenkort bij. Lees verder over "Blockchainplatform voor banken (CLSNet) gaat live; eerste gebruikers Goldman Sachs en Morgan Stanley"

Nasdaq en VanEck gaan samenwerken om ‘Crypto 2.0’-producten te lanceren

Nasdaq, de op één na grootste aandelenbeurs ter wereld, gaat samenwerken met investeerder VanEck. Het doel is om een nieuwe generatie - Crypto 2.0 - cryptocurrency futures naar de markt te brengen.  Lees verder over "Nasdaq en VanEck gaan samenwerken om ‘Crypto 2.0’-producten te lanceren"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 november 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 29 november 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 28 november 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 27 november 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 26 november 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 25 november 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.