Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 4 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 4 december 2018.

Huawei lanceert Blockchain Service voor klanten wereldwijd

Huawei Cloud, het cloudbedrijf van Huawei Global, heeft de lancering van haar Blockchain Service (BCS) bekendgemaakt. Eerder was de dienst al voor commercieel gebruik inzetbaar in China. Nu is het platform voor klanten wereldwijd beschikbaar. Lees verder over "Huawei lanceert Blockchain Service voor klanten wereldwijd"

G20-leiders beloven regulatie "crypto-assets" na bijeenkomst in Buenos Aires

Leiders van de G20 vergaderden recent in Argentinië. In die context kwamen ook "crypto-assets" langs. De G20 belooft regulatie voor deze asset class, primair gericht op het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme. Lees verder over "G20-leiders beloven regulatie "crypto-assets" na bijeenkomst in Buenos Aires"

Overheid Thailand test blockchain ter bestrijding van belastingfraude

Volgens de Bangkok Post test de fiscus van Thailand het gebruik van blockchaintechnologie tegen fraude met BTW-betalingen in het land. Het systeem moet BTW-facturen helpen verifiëren en op die manier nepfacturen voorkomen. Lees verder over "Overheid Thailand test blockchain ter bestrijding van belastingfraude"

Startup accelerators in Ohio steken meer dan $100 miljoen in blockchain-bedrijven

Volgens een bericht op Cleveland.com steken twee zogeheten startup accelerators in de Amerikaanse staat Ohio meer dan $100 miljoen in blockchainbedrijven. De plannen kwamen naar buiten op de Blockland SOlutions Conference in Cleveland. Lees verder over "Startup accelerators in Ohio steken meer dan $100 miljoen in blockchain-bedrijven"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 december 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 december 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 december 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 4 december 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 3 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 2 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.