Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 12 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 12 december 2018.

Ethereum krijgt technische upgrade (hardfork) tussen 14 en 18 januari

In de loop van januari krijgt Ethereum een technische upgrade. De upgrade heeft Constantinople als codenaam en brengt 5 veranderingen met zich mee. Dit is wat je moet weten over de eerstvolgende hardfork van Ethereum. Lees verder over "Ethereum krijgt technische upgrade (hardfork) tussen 14 en 18 januari"

Swiss Post en Swisscom ontwikkelen nieuw blockchainplatform voor zakelijk gebruik

De nationale postdienst van Zwitserland, Swiss Post, gaat samenwerken met Swisskom om nieuwe blockchain-infrastructuur voor decentrale applicaties op te tuigen. De twee bedrijven gebruiken Hyperledger Fabric als basis voor de oplossing. Lees verder over "Swiss Post en Swisscom ontwikkelen nieuw blockchainplatform voor zakelijk gebruik"

Groot ziekenhuis in Amerika onderzoekt gebruik blockchain voor patiëntgegevens

Onderzoekers van het Massachusetts General Hospital (MGH), een top 5 ziekenhuis in Amerika, werken samen met Koreaanse blockchain-startup MediBlock. Het achterliggende doel is de opslag en het delen van patiëntgegevens te verbeteren. Lees verder over "Groot ziekenhuis in Amerika onderzoekt gebruik blockchain voor patiëntgegevens"

Facebook op zoek naar 5 nieuwe medewerkers voor blockchain-team

Facebook zoekt nieuwe medewerkers. De social media gigant heeft 5 vacatures open staan voor blockchain-talent. Facebook's ultieme doel: miljarden mensen toegang geven tot diensten waar ze nu van uitgesloten zijn. Lees verder over "Facebook op zoek naar 5 nieuwe medewerkers voor blockchain-team"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 14 december 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 13 december 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 12 december 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 11 december 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 10 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.