Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 27 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 27 december 2018.

Russische ministerie van Financiën ziet digitale valuta voor EAEU-regio als onvermijdelijk door sancties VS

Gedreven door Amerikaanse (financiële) sancties ziet het ministerie van Financiën het als onvermijdelijk dat er één digitale munt komt voor de Euraziatische Economische Unie. Ergens in 2020 of 2021 zou de munt geïntroduceerd moeten worden. Lees verder over "Russische ministerie van Financiën ziet digitale valuta voor EAEU-regio als onvermijdelijk door sancties VS"

GMO stopt met de verkoop van miners na verliesgevend jaar

De Japanse IT-gigant GMO stopt met de productie en verkoop van miners. Als reden wordt de aanhoudende bear market aangewezen. Het gevolg ervan: een verliesgevend jaar en toegenomen concurrentie. Lees verder over "GMO stopt met de verkoop van miners na verliesgevend jaar"

MoneyLive-rapport: bankiers VK zien FinTech als behoorlijke bedreiging

Er is een nieuw rapport over de banksector in het Verenigd Koninkrijk verschenen, gericht op de toekomst van retail banking. Meer dan 50% van de ondervraagde bankiers ziet nieuwe tussenpersonen als significante bedreiging voor de eigen sector. Lees verder over "MoneyLive-rapport: bankiers VK zien FinTech als behoorlijke bedreiging"

Lobbygroep wil van Zuid-Korea's zesde stad een crypto-hub maken

De Korea Blockchain Enterprise Promotion Association (KBEPA) wil graag dat Gwangju, de op vijf na grootste stad van Zuid-Korea, gaat fungeren als crypto-hub. Zo moet Zuid-Korea in het rijtje terecht komen van landen met een eigen crypto valley. Lees verder over "Lobbygroep wil van Zuid-Korea's zesde stad een crypto-hub maken"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 28 december 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 27 december 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 26 december 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 25 december 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 24 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 23 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.