Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 4 januari 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 4 januari 2019.

BitTorrent komt met eigen token op het Tron-netwerk

Om het delen van bestanden via BitTorrent aan te moedigen, komt de in Singapore gevestigde BitTorrent Foundation met een eigen cryptomunt. Het BitTorrent Token (BTT) draait op het netwerk van Tron en dient als betaalmiddel binnen het ecosysteem. Lees verder over "BitTorrent komt met eigen token op het Tron-netwerk"

Bitcoin's Lightning Network groeit gestaag door

De afgelopen 30 dagen is Bitcoin's Lightning Network flink in omvang gegroeid. Het aantal deelnemende nodes, het aantal betalingskanalen, en de capaciteit van het netwerk stegen flink. Wat betekent dit? Lees verder over "Bitcoin's Lightning Network groeit gestaag door"

OTC-handelskantoor van Circle verwerkte $24 miljard in 2018

Circle is recent naar buiten gekomen met een jaaroverzicht. Daarin is te lezen dat Circle Trade, het OTC-handelskantoor van Circle, meer dan 10.000 transacties heeft gefaciliteerd. Samen waren die transacties $24 miljard waard. Lees verder over "OTC-handelskantoor van Circle verwerkte $24 miljard in 2018"

Kredietverstrekkers doen het goed in de bear market

Niet alle bedrijven moeten de broekriem aantrekken gedurende de bear market. Volgens Bloomberg profiteren vooral kredietverstrekkers van de markt, omdat ze zowel kopers (of holders) als verkopers van cryptovaluta kunnen bedienen. Lees verder over "Kredietverstrekkers doen het goed in de bear market"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 4 januari 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 3 januari 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 2 januari 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 1 januari 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 31 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.