Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 7 januari 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 7 januari 2019.

Texas overweegt stablecoins aan te merken als "geld"

Uit een memo van het Texaanse ministerie van bankzaken blijkt dat er uitvoerig is gesproken over de regels die op cryptovaluta van toepassing zijn. Wat blijkt: Texas overweegt om stablecoins als geld te beschouwen. Dit zijn de gevolgen ervan. Lees verder over "Texas overweegt stablecoins aan te merken als "geld""

Ledger introduceert de Nano X, verbindt met telefoon via Bluetooth

Afgelopen zondag debuteerde een nieuw product van Legder op de Consumer Electronics Show in Las Vegas: de Ledger Nano X. Het grote verschil met andere Ledger-apparaten: de mogelijkheid via bluetooth te verbinden met je telefoon. Top of flop? Lees verder over "Ledger introduceert de Nano X, verbindt met telefoon via Bluetooth"

Kraken worstelt met Amerikaanse vorderingen

De in San Francisco gevestigde cryptocurrency exchange Kraken krijgt veel vorderingen van overheden, vooral vanuit Amerika. De exchange doet een boekje open over de verzoeken die binnenkomen. We hebben de belangrijkste gegevens op een rij gezet. Lees verder over "Kraken worstelt met Amerikaanse vorderingen"

Problemen bij Ethereum Classic, Coinbase staakt handel

Crypto exchange Coinbase heeft alle transacties met Ethereum Classic tot nader order opgeschort. Er zou een zogeheten 51% attack op ETC zijn uitgevoerd. En met succes: zo'n 88.500 ETC is volgens de exchange dubbel uitgegeven. Dit is er bekend. Lees verder over "Problemen bij Ethereum Classic, Coinbase staakt handel"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 11 januari 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 10 januari 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 januari 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 8 januari 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 januari 2019
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 januari 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.