Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 8 januari 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 8 januari 2019.

Japans financiële waakhond overweegt goedkeuring crypto ETF's

Volgens Bloomberg overweegt de Financial Services Agency (FSA) in Japan de goedkeuring van zogeheten exchange traded funds (ETF's) voor cryptovaluta. Een kans om digitaal geld nieuw leven in te blazen in Japan? Dit is erover bekend. Lees verder over "Japans financiële waakhond overweegt goedkeuring crypto ETF's"

Cryptocurrencies zijn 'grote onzin', aldus ECB-bestuurslid Ardo Hansson

Ardo Hansson, gouverneur van de centrale bank van Estland en bestuurder bij de ECB, deed een opvallende uitspraak op een conferentie in Letland. Hij stelt dat cryptovaluta "ten onder gaan als totale onzin". Waar heeft Hansson het over? Lees verder over "Cryptocurrencies zijn 'grote onzin', aldus ECB-bestuurslid Ardo Hansson"

China Mobile lanceert blockchain-connected waterzuiveraar

Telecommunicatie-gigant China Mobile doet een poging om blockchain te verwerken in een alledaags product: de waterzuiveraar. Dat moet het gebruik ervan stimuleren en belonen. Zo werkt het. Lees verder over "China Mobile lanceert blockchain-connected waterzuiveraar"

BIS: 70% centrale banken onderzoeken CBDC, enkele hebben concrete plannen

De Bank of International Settlements (BIS) heeft op 8 januari een rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat 70% van alle centrale banken onderzoek doet naar een eigen digitale munt. Enkelen hebben concrete plannen. Dit is de status quo. Lees verder over "BIS: 70% centrale banken onderzoeken CBDC, enkele hebben concrete plannen"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 11 januari 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 10 januari 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 januari 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 8 januari 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 januari 2019
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 januari 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.