Het belangrijkste cryptonieuws van 17 juni 2019

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 17 juni 2019.

Het belangrijkste cryptonieuws van 17 juni 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

‘Nú kans om valuta van het internet te bouwen’, volgens Twitter CEO Jack Dorsey

In een periode dat Facebook’s cryptokartel de aandacht trekt, laat Jack Dorsey, de CEO van Twitter, een ander geluid horen. Er ligt nú een kans om tot één wereldmunt te komen voor het internet. Welke munt hij daarbij in gedachte heeft? Lees verder over "‘Nú kans om valuta van het internet te bouwen’, volgens Twitter CEO Jack Dorsey"

Zorginstituut Nederland: ‘Leg zo min mogelijk data vast op de blockchain’

In Nederland komt onderzoek naar de inzet van blockchain aardig op gang. Zo hield Zorginstituut Nederland zich recent bezig met de combinatie van (privacy)wetgeving en blockchain. Het devies: ‘leg zo min mogelijk data vast op de blockchain’? Lees verder over "Zorginstituut Nederland: ‘Leg zo min mogelijk data vast op de blockchain’"

Ubisoft experimenteert met blockchain-toepassingen voor de game-industrie

Ubisoft, bekend van games als Far Cry en Watch Dogs, experimenteert met de toepassing van blockchaintechnologie. In-game items die op de blockchain zijn gezet, krijgen zo een tweede leven? Lees verder over "Ubisoft experimenteert met blockchain-toepassingen voor de game-industrie"

Dagoverzichten van deze week

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 21 juni 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 19 juni 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 17 juni 2019

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte