Het belangrijkste cryptonieuws van 21 juni 2019

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 21 juni 2019.

Het belangrijkste cryptonieuws van 21 juni 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Prijs Bitcoin breekt $9.700, wordt binnenkort de $10.000-grens gepasseerd?

Vanochtend steeg Bitcoin’s prijs in dollars tot boven de $9.700. Daarmee is weer een nieuw jaarrecord geschreven. Stijgen we door tot over de magische grens van $10.000? Of loopt de koers op de zaken vooruit, en volgt een correctie? Lees verder over "Prijs Bitcoin breekt $9.700, wordt binnenkort de $10.000-grens gepasseerd?"

Grayscale: ‘Bitcoin bewezen veilige haven tijdens financiële crisis’

Je hoort wellicht weleens dat Bitcoin gebruikt kan worden als ‘veilige haven’ tijdens benarde omstandigheden. Maar dat is vooral anekdotisch. Grayscale Research heeft een poging gedaan te bewijzen dat het écht zo is. Dit zijn de resultaten. Lees verder over "Grayscale: ‘Bitcoin bewezen veilige haven tijdens financiële crisis’"

Ripple CEO: ‘Deal tussen MoneyGram en Ripple bewijst volwassenwording cryptomarkt’

Het is Ripple gelukt een grote deal te sluiten: een 2-jarige strategische overeenkomst met MoneyGram, één van ’s werelds grootste betalingsverwerkers. Volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse ‘bewijst het dat crypto volwassen wordt’. Wat bedoelt hij? Lees verder over "Ripple CEO: ‘Deal tussen MoneyGram en Ripple bewijst volwassenwording cryptomarkt’"

3 januari 2020: Ethereum 2.0 lanceert precies 11 jaar na Bitcoin’s genesis block

Er wordt al jaren aan ontwikkeld: Ethereum 2.0. Inmiddels is de lanceerdatum van het nieuwe op Proof-of-Stake gebaseerde netwerk bekend: 3 januari 2020. Precies 11 jaar na de creatie van Bitcoin’s genesis block. Een nieuw begin? Lees verder over "3 januari 2020: Ethereum 2.0 lanceert precies 11 jaar na Bitcoin’s genesis block"

100 Japanse fabrikanten gaan blockchain gebruiken om data met elkaar te delen

Mitsubishi Electric en Yaskawa Electric zitten tussen de 100 grote Japanse fabrikanten die besloten hebben om data met elkaar te delen, in plaats van verbergen. De inzet van blockchain moet ervoor zorgen dat die data veilig blijft. Lees verder over "100 Japanse fabrikanten gaan blockchain gebruiken om data met elkaar te delen"

Dagoverzichten van deze week

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 21 juni 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 19 juni 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 17 juni 2019

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte