Het belangrijkste cryptonieuws van 5 juli 2019

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 5 juli 2019.

Het belangrijkste cryptonieuws van 5 juli 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Engelse toezichthouder stelt verbod voor op verkoop crypto derivaten

Terwijl de markt van aan cryptovaluta gekoppelde beursproducten toewerkt naar een hoogtepunt, trekt de Engelse toezichthouder FCA aan de handrem. Het agentschap stelt voor om de verkoop ervan aan particulieren te verbieden. Dit is er bekend. Lees verder over "Engelse toezichthouder stelt verbod voor op verkoop crypto derivaten"

Bank of International Settlements draait rigoureus: ‘We ondersteunen ontwikkeling CBDC’

Een opvallende plottwist van de Bank of International Settlements (BIS). Waarschuwde de ‘moeder der centrale banken’ eerder om zeker níet aan een CBDC te beginnen, stelt ze nu de ontwikkeling ervan te ondersteunen. Hoe zit dit? Lees verder over "Bank of International Settlements draait rigoureus: ‘We ondersteunen ontwikkeling CBDC’"

Voor het eerst licentie aan Engels crypto beleggingsfonds toegekend

Een mijlpaal voor de Engelse cryptomarkt. Prime Factor Capital is de eerste fondsbeheerder met een licentie van toezichthouder FCA. De weg naar uitbreiding van het beheerd kapitaal is nu vrij. Volgen er meer? Lees verder over "Voor het eerst licentie aan Engels crypto beleggingsfonds toegekend"

Mijlpaal voor Ripple’s Xpring: meer dan 500 miljoen dollar aan investeringen

Xpring (spreek uit: ‘spring’) is de gewaarwording van Ripple’s wens om ‘high potentials’ financieel te ondersteunen. Een jaar na lancering heeft Xpring een mooie mijlpaal bereikt: meer dan 500 miljoen dollar ging naar startende ondernemingen. Lees verder over "Mijlpaal voor Ripple’s Xpring: meer dan 500 miljoen dollar aan investeringen"

Dagoverzichten van deze week

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 juli 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 2 juli 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 juni 2019

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door BLOX.

Altijd op de hoogte