Nieuwsoverzicht van week 30: J.P. Morgan twijfelt over de dollar, en sats sparen bij de supermarkt?

We hebben een verhitte cryptoweek achter de rug. De functie van de dollar werd door een bank openlijk in twijfel getrokken, en de interesse in Bitcoin lijkt naar een ATH te stijgen. Dit is het belangrijkste nieuws van afgelopen week.

Nieuwsoverzicht van week 30: J.P. Morgan twijfelt over de dollar, en sats sparen bij de supermarkt?
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

$BTC-weekupdate

In een rustige markt zien we een goed fundament ontstaan voor verdere groei. Maakt bitcoin zich klaar voor een nieuwe stijging na de zomer? Tijd om in te stappen? Alt season? Tijd voor wat antwoorden in de BTC-update van week 31.

Nieuws en markt-ontwikkelingen

Regionaal

In de Verenigde Staten krijgen meer dan 10.000 mensen een brief van de belastingdienst (IRS). Daarin staat een nadrukkelijke oproep om bezit in cryptovaluta aan te geven. Hoe weet de IRS wie crypto hebben? En wat als ze niets aangeven?

Bedrijfsleven

De interesse in Bitcoin trekt aan, blijkt ook uit het verhaal van iemand die dicht op het vuur zit. Tim Hockey, de CEO van effectenmakelaar TD Ameritrade, stelt dat “er weer verhoogde interesse is”, en dat klanten ernaar vragen.

Libra zit feitelijk nog zonder partners, aldus de CEO van Visa. Volgens hem heeft nog geen enkel bedrijf definitief toegezegd – regulatie is een heet hangijzer. Vanuit Japan meldt Monex Group graag deel te willen nemen aan Libra.

Adoptie

Bijna iedere winkel heeft nu een spaarsysteem. Loyaliteitspunten om je terug te lokken. Grote kans dat je er niet aan meedoet. Maar wat als je Bitcoin zou kunnen sparen? ‘Stacking Sats’: bij supermarktketen Safeway kan je nu sats verzamelen!

Binnenkort kunnen passagiers van luchtvaartmaatschappij Norwegian Air hun tickets betalen met Bitcoin (BTC). Maar daar stopt de budgetvlieger niet. Volgens dagblad Dagens Næringsliv wordt ook een eigen cryptocurrency exchange gelanceerd.

Markt

Uit recent onderzoek blijkt dat het merendeel van de Amerikanen meer vertrouwen heeft in Bitcoin dan in Facebook’s Libra. Maar liefst 86% stelt überhaupt niet geïnteresseerd te zijn in Libra. We hebben de kerncijfers op een rij gezet.

Grayscale Investments heeft een onderzoeksbureau aan het werk gezet in de VS. Het resultaat: een gelikt rapport en het idee dat (in potentie) 21 miljoen Amerikaanse beleggers in Bitcoin willen investeren. Een overzicht.

Twee markante figuren grepen dinsdag de aandacht. Justin Sun zegt een belangrijke lunch af, en zou vastzitten in China. En een woordvoerder van John McAfee stelt dat het hele McAfee-team door de VS in hechtenis is genomen. Wat is er aan de hand?

Een analist van ARK Invest heeft onderzocht hoe de Bitcoin-rekenkracht is verdeeld over Bitcoin en de forks BCH en BSV. De keuze van miners is duidelijk: 97% gaat naar Bitcoin. Is het einde van de forks in zicht?

Regelgeving

Het team van Pocketful of Quarters (PoQ) kan opgelucht ademhalen. De SEC heeft hen verteld dat hun ICO door mag gaan zonder dat de toezichthouder erbovenop zit: het zijn geen securities. Belangrijk nieuws voor de cryptowereld?

In Iran lijkt de cryptomarkt zich langzaam te ontvouwen. Recent werd het minen van cryptovaluta gelegaliseerd en is Irans nationale cryptomunt onthuld. Dit lijkt daarvan de drijfveer te zijn.

Exchange

Vrijdag kwam naar buiten dat toezichthouder CFTC onderzoek doet naar BitMEX. Er zouden Amerikanen gebruikmaken van het platform. Miljoenen dollars stromen weg van de exchange, en het blijft vanuit BitMEX pijnlijk stil. Wat is er aan de hand?

Ten slotte

Volg ons op Twitter om gedurende de week op de hoogte te blijven. Daarover meepraten kan zoals gebruikelijk op Telegram. Tot volgende week!

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte