Het belangrijkste cryptonieuws van 8 augustus 2019

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 8 augustus 2019.

Het belangrijkste cryptonieuws van 8 augustus 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Voor het eerst security token verhandelbaar op nationale beurs

MERJ Exhange, de nationale beurs van de Seychellen, is naar eigen zeggen de eerste aandelenmarkt wereldwijd waar een (volledig gereguleerde) security token verhandelbaar is. Wordt 2019 dan tóch het jaar van de security tokens? Lees verder over "Voor het eerst security token verhandelbaar op nationale beurs"

Europese Centrale Bank (ECB) gebruikt on-chain data om cryptomarkt in de gaten te houden

De ECB wil effectief toezicht kunnen houden op de cryptomarkt. Bijvoorbeeld om het effect ervan op monetair beleid te kunnen meten. Donderdag maakte de centrale bank bekend on-chain te gebruiken om het “cryptofenomeen” beter te doorgronden. Lees verder over "Europese Centrale Bank (ECB) gebruikt on-chain data om cryptomarkt in de gaten te houden"

Kik vecht terug: ‘SEC verdraait stelselmatig de feiten’

Kik Interactive heeft volgens de SEC op onrechtmatige wijze vele miljoenen dollars binnengesleept met een ICO. Onzin, volgens Kik. Het bedrijf vecht terug en stelt dat de SEC steeds opnieuw de feiten verdraait. Lees verder over "Kik vecht terug: ‘SEC verdraait stelselmatig de feiten’"

Chinese politie start onderzoek naar oplichting door handelsplatform EtherDelta

Na doorgelicht te zijn door de Amerikaanse autoriteiten, ligt EtherDelta nu ook onder het vergrootglas van de Chinese politie. Naar verluidt is EtherDelta betrokken bij een grote scam, en volgen er juridische stappen. Lees verder over "Chinese politie start onderzoek naar oplichting door handelsplatform EtherDelta"

Nóg een privacyschandaal: marketingbedrijf verzamelde foto’s en locaties van miljoenen Instagrammers

Vlak na een miljardenboete voor privacyschendingen krijgt Facebook alweer te maken met het volgende schandaal. Advertentiepartner Hyp3r verzamelde zonder toestemming foto’s en locaties van miljoenen Instagrammers. En Libra? Tja... Lees verder over "Nóg een privacyschandaal: marketingbedrijf verzamelde foto’s en locaties van miljoenen Instagrammers"

Dagoverzichten van deze week

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 augustus 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 8 augustus 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 augustus 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 augustus 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 augustus 2019

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door BLOX.

Altijd op de hoogte