Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 8 augustus 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 8 augustus 2019.

Voor het eerst security token verhandelbaar op nationale beurs

MERJ Exhange, de nationale beurs van de Seychellen, is naar eigen zeggen de eerste aandelenmarkt wereldwijd waar een (volledig gereguleerde) security token verhandelbaar is. Wordt 2019 dan tóch het jaar van de security tokens? Lees verder over "Voor het eerst security token verhandelbaar op nationale beurs"

Europese Centrale Bank (ECB) gebruikt on-chain data om cryptomarkt in de gaten te houden

De ECB wil effectief toezicht kunnen houden op de cryptomarkt. Bijvoorbeeld om het effect ervan op monetair beleid te kunnen meten. Donderdag maakte de centrale bank bekend on-chain te gebruiken om het “cryptofenomeen” beter te doorgronden. Lees verder over "Europese Centrale Bank (ECB) gebruikt on-chain data om cryptomarkt in de gaten te houden"

Kik vecht terug: ‘SEC verdraait stelselmatig de feiten’

Kik Interactive heeft volgens de SEC op onrechtmatige wijze vele miljoenen dollars binnengesleept met een ICO. Onzin, volgens Kik. Het bedrijf vecht terug en stelt dat de SEC steeds opnieuw de feiten verdraait. Lees verder over "Kik vecht terug: ‘SEC verdraait stelselmatig de feiten’"

Chinese politie start onderzoek naar oplichting door handelsplatform EtherDelta

Na doorgelicht te zijn door de Amerikaanse autoriteiten, ligt EtherDelta nu ook onder het vergrootglas van de Chinese politie. Naar verluidt is EtherDelta betrokken bij een grote scam, en volgen er juridische stappen. Lees verder over "Chinese politie start onderzoek naar oplichting door handelsplatform EtherDelta"

Nóg een privacyschandaal: marketingbedrijf verzamelde foto’s en locaties van miljoenen Instagrammers

Vlak na een miljardenboete voor privacyschendingen krijgt Facebook alweer te maken met het volgende schandaal. Advertentiepartner Hyp3r verzamelde zonder toestemming foto’s en locaties van miljoenen Instagrammers. En Libra? Tja... Lees verder over "Nóg een privacyschandaal: marketingbedrijf verzamelde foto’s en locaties van miljoenen Instagrammers"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 augustus 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 8 augustus 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 augustus 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 augustus 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 augustus 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.