Het belangrijkste cryptonieuws van 30 december 2020

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 30 december 2020.

Het belangrijkste cryptonieuws van 30 december 2020
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

2020: Het eerste jaar van de economische coronacrisis

‘A crisis like no other’, noemde IMF-baas Kristalina Georgieva de economische gevolgen van de coronacrisis. We blikken terug op het eerste jaar van de economische coronacrisis, met daarin een beduidende rol voor bitcoin. Lees verder over "2020: Het eerste jaar van de economische coronacrisis"

2020: Het jaar van de halving en bitcoin als het digitale goud

Voor bitcoin was 2020 een jaar van diepe dalen en hoge pieken. Na de halving schreef de munt nieuwe prijsrecords en werd met verve een plek op de wereldmarkt ingenomen als het digitale goud. We blikken terug op een bewogen bitcoinjaar. Lees verder over "2020: Het jaar van de halving en bitcoin als het digitale goud"

2020: Het jaar van decentralized finance en stablecoins

In juni had haast niemand ervan gehoord en in augustus was er $10 miljard aan onderpand in ondergebracht. Decentralized finance was één van de verrassingen van 2020. Piepjonge, experimentele technologie met grote risico's en grote kansen, waar ook Ethereum en stablecoins van profiteerden. Lees verder over "2020: Het jaar van decentralized finance en stablecoins"

2020: Het jaar van nieuwe regels en digitaal centralebankgeld

Er is geen financieel instrument dat groot wordt zonder dat er een beschermend web van regels omheen wordt gesponnen. Rond bitcoin en andere cryptovaluta is dat web in 2020 flink verstevigd. We blikken terug op een jaar met nieuwe regels en de opkomst van digitaal centralebankgeld. Lees verder over "2020: Het jaar van nieuwe regels en digitaal centralebankgeld"

2021: Waar gaan wij volgend jaar op letten?

Wordt 2021 het jaar waarin het eerste land bitcoin in de staatskas stopt? Het jaar waarin je meer dan $100.000 moet betalen voor een bitcoin? In dit slot van ons jaaroverzicht kijken we vooruit naar waar je komende jaar op moet letten. Lees verder over "2021: Waar gaan wij volgend jaar op letten?"

Het jaaroverzicht van 2020: de belangrijkste mijlpalen op een rij

Wat een waanzinnig jaar was 2020. De ene mijlpaal volgde de andere op, van halving tot aan financiële bazooka. Het toetje? Een prijsrecord voor bitcoin. We hebben ons jaaroverzicht opgedeeld in zes artikelen, met dit artikel als wegwijzer. Lees verder over "Het jaaroverzicht van 2020: de belangrijkste mijlpalen op een rij"

Dagoverzichten van deze week

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 december 2020

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte