Wat doet Rebellious anders dan anderen?

Eerder introduceerden we Rebellious al op deze site omdat het project onze aandacht trok. En niet alleen van ons. Rebellious valt op. Niet door een grootschalige ICO of grootse beloftes. Integendeel. Rebellious doet het anders, en juist daardoor steekt $REBL er met kop en schouders bovenuit.

Wat doet Rebellious anders dan anderen?
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De duistere kant van ICO’s

Een van de onderliggende drijfveren van Rebellious is het ongenoegen rondom de lancering van nieuwe munten. De markt wordt overspoeld met nieuwe projecten van personen, bedrijven en andere entiteiten. De één met een nog matiger bedrijfsplan dan de ander. Soms puur en alleen voor het geld, soms met een ideologie erachter die onhaalbaar blijkt te zijn.

Het pijnlijke is dat de onhaalbaarheid en de magere kwaliteit van het plan van grote afstand zichtbaar is, maar dat er toch vele miljoenen dollars het project in vloeien door de hype en de angst om de boot te missen.

Begin 2017 konden we er nog om lachen. Kinderziektes. De markt wordt wel volwassen. Maar intussen lijkt het erg op de zeepbel van de dotcom-hype eind jaren ‘90. Het maakt niet uit hoe slecht het plan is, als er maar ”crypto” of “blockchain” in staat, dan is het goed.

Het is ook in toenemende mate pijnlijk om te zien dat veel van de projecten na een ICO totaal niet uit de verf komen of compleet falen. Of dat de oprichters met de noorderzon vertrekken. Met het geld.

De rich list

Wat opvalt aan veel projecten, zowel tokens als munten met een eigen blockchain, is dat de zogenaamde rich list een groot deel van het circulerend vermogen bevat. Op de rich list staan mensen (of bedrijven) die veel van de munten bezitten. Een beperkt aantal mensen domineert daarmee het product en de koers ervan. Het lijkt daarmee een beetje op traditionele investeringen…

Voor blockchains is dat extra gevaarlijk, omdat de goede werking van een blockchain juist gebaseerd is op decentralisatie. Veel deelnemers aan het netwerk en een goede spreiding van het vermogen over de deelnemers.

Het mag nu wel duidelijk zijn dat Rebellious op een hele andere manier is gestart. Ten grondslag aan de lancering, lagen onder andere de volgende uitgangspunten:

  • Iedereen krijgt dezelfde mogelijkheid om zowel het project als de eigen portefeuille te helpen groeien.
  • Investeren doe je met tijd, energie en je talent. Niet met geld.
  • De macht ligt bij de community.

Een belangrijke bijdrage aan het bereiken van die doelen, is de manier waarop de tokens zijn gedistribueerd. Gratis, zonder addertjes onder het gras, via een zogenaamde airdrop. Je hebt alleen hoeven uitspreken dat je de intentie hebt om mee te bouwen aan de community. Of je nu miljonair bent of straatarm, iedereen heeft gelijke kansen, en stapt op dezelfde manier in.

Tussen 21 november en 31 december 2017 kon iedereen die dat wilde zich inschrijven voor de airdrop. In de eerste weken van 2018 kreeg elke geverifieerde deelnemer 500-4000 tokens van de 250 miljoen die beschikbaar waren. Wat overbleef is vernietigd.

Het resultaat is een oersterke community, met daarin Rebels die zijn toegewijd om verandering teweeg te brengen op de markt van cryptovaluta. Om de wereldwijde financiële monopolie te vernietigen. Daar zijn we nog lang niet, maar de visie ligt er.

Binnenkort meer over de producten van Rebellious, en op welke manier je $REBL in het dagelijks leven kunt gaan tegenkomen!

Meer weten?

Website: https://www.rebellious.io/nl/
Telegram: https://t.me/rebellious_nl
Coinmarketcap: https://coinmarketcap.com/currencies/rebellious/

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte