Technische analyse: de $BTC-weekupdate (week 41)

De afgelopen week heeft Bitcoin weinig bewogen. Het laagste punt was $6430 en het hoogste punt $6700. Er is feitelijk heel weinig over te vertellen. Veel handelaars classificeren deze week daarom als saai. Neemt niet weg dat we graag vooruitblikken op komende week.

Bitcoin

Technische analyse: de $BTC-weekupdate (week 41)
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Iets wat vorige week nog opviel is dat het volume tijdens stijgingen wat hoger was dan de weken ervoor. Daarnaast blijft de OBV oplopen. Dat kán een subtiele hint zijn voor meer interesse van kopers dan van verkopers.

Als we naar andere indicatoren kijken, zien we daarin de besluiteloosheid van bitcoin terugkomen. Volume neemt af, volatiliteit neemt af. RSI staat in het midden. Handelaars staan aan de zijlijn te wachten tot de markt een keuze maakt. Omhoog of omlaag?

Bullish scenario

Bij een grote beweging naar boven, door de weerstand van $6800 heen, dan wordt het interessant rondom $7100. Daar zit een eerdere horizontale weerstand en een dalende trendlijn van deze bear market.

Als de koers daar overtuigend bovenkomt, en volume aanzwelt, dan zouden we een stijgende trend kunnen starten. Pas boven $7400 (top van 4 september) en $8500 (top van 24 juli) maken we higher highs, en is er mogelijk sprake van een reversal.

Bearish scenario

Bij een grote beweging naar beneden, door de $6200 heen, hebben we nog de stijgende lijn van bodems op $6100 en daaronder eerdere bodem op $5800 (op 28 juni) en de bodem van de dalende trend op $5100.

Komende week

De spanning stijgt. Steeds meer handelaars wachten af. Als er beweging komt, gaan mensen instappen. Bewegingen kunnen versterkt worden, en veel volatiliteit is te verwachten.

Let ook op fake-outs, waarbij de koers een kant lijkt te kiezen, en nadat volume terugkomt toch de andere kant opgaat. Als je de trend wilt volgen, wacht dan tot bevestiging van de trend.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte