Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Technische analyse: de $BTC-weekupdate (week 41)

Bert Slagter
Bert Slagter

De afgelopen week heeft Bitcoin weinig bewogen. Het laagste punt was $6430 en het hoogste punt $6700. Er is feitelijk heel weinig over te vertellen. Veel handelaars classificeren deze week daarom als saai. Neemt niet weg dat we graag vooruitblikken op komende week.

Iets wat vorige week nog opviel is dat het volume tijdens stijgingen wat hoger was dan de weken ervoor. Daarnaast blijft de OBV oplopen. Dat kán een subtiele hint zijn voor meer interesse van kopers dan van verkopers.

Als we naar andere indicatoren kijken, zien we daarin de besluiteloosheid van bitcoin terugkomen. Volume neemt af, volatiliteit neemt af. RSI staat in het midden. Handelaars staan aan de zijlijn te wachten tot de markt een keuze maakt. Omhoog of omlaag?

Bullish scenario

Bij een grote beweging naar boven, door de weerstand van $6800 heen, dan wordt het interessant rondom $7100. Daar zit een eerdere horizontale weerstand en een dalende trendlijn van deze bear market.

Als de koers daar overtuigend bovenkomt, en volume aanzwelt, dan zouden we een stijgende trend kunnen starten. Pas boven $7400 (top van 4 september) en $8500 (top van 24 juli) maken we higher highs, en is er mogelijk sprake van een reversal.

Bearish scenario

Bij een grote beweging naar beneden, door de $6200 heen, hebben we nog de stijgende lijn van bodems op $6100 en daaronder eerdere bodem op $5800 (op 28 juni) en de bodem van de dalende trend op $5100.

Komende week

De spanning stijgt. Steeds meer handelaars wachten af. Als er beweging komt, gaan mensen instappen. Bewegingen kunnen versterkt worden, en veel volatiliteit is te verwachten.

Let ook op fake-outs, waarbij de koers een kant lijkt te kiezen, en nadat volume terugkomt toch de andere kant opgaat. Als je de trend wilt volgen, wacht dan tot bevestiging van de trend.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.