Alles over de nieuwe economie onder één dak.

In Oostenrijk koop je cryptogeld bij het postkantoor

Bert Slagter
Bert Slagter

Als je in Oostenrijk woont kun je nu bij 1700 verschillende postkantoren cryptocurrency kopen. Bij dit initiatief zijn The Austrian Post en BitPanda betrokken. BitPanda, gevestigd in Wenen, is één van Europa’s grootste retail exchanges.

Adoptie

BitPanda To Go laat op basis van je postcode zien waar het voor jou dichtstbijzijnde kantoor is waar je contant geld om kan zetten in cryptovaluta. Je kunt kiezen tussen een aankoop van 50, 100 en 150 euro. De klant heeft alleen een e-mailadres nodig om de gewenste digitale munt met cash aan te schaffen. Na de betaling wordt het geld direct verstuurd naar een wallet.

De postkantoren die eraan meedoen zijn gelinkt aan The Austrian Post. Het bedrijf, dat in 2017 de omzet nog zag stijgen met 2.3%, verwacht dat er per jaar 5% minder brieven verstuurd zullen worden. De markt van pakketten zal volgens het Oostenrijkse bedrijf flink aantrekken in verband met de groeiende e-commerce-markt.

Om relevant te blijven kijkt The Austrian Post actief naar nieuwe mogelijkheden voor de financiële dienstverlening. Om die reden hebben ze gewerkt aan een hecht netwerk van kantoren. Met dit netwerk willen ze zo goed en snel mogelijk kunnen reageren op nieuwe behoeftes van de consument. In dit geval zien ze daarin een rol weggelegd voor cryptocurrencies. Deze stap brengt cryptovaluta meer naar het oppervlak voor mensen die er normaliter niet mee in aanraking komen. De verwachting is dat het bijdraagt aan de adoptie van cryptocurrencies in Oostenrijk.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.