Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Wallet provider Blockchain geeft half miljard XLM weg

Peter Slagter
Peter Slagter

Blockchain komt naar eigen zeggen met de grootste crypto giveaway ooit. Het bedrijf geeft $125 miljoen Stellar Lumens ($XLM) weg; bijna een half miljard tokens.

Adoptie

Deze week zouden de eerste aangemelde gebruikers hun tokens moeten ontvangen. Over de hoeveelheid $XLM per wallet wilde het bedrijf niets zeggen. Volgens Blockchain is het primaire doel om gebruikers te laten testen met nieuwe cryptovaluta. CEO Peter Smith vertelt CoinDesk:

“Als ik terugkijk op de afgelopen 5 cryptojaren was één van mijn favoriete dingen het weggeven van de eerste $20 aan cryptogeld aan kennissen. De realisatie dat ze daarmee de kracht van een nieuw financieel systeem in eigen handen hebben. Maar dat kan je maar voor een handjevol mensen doen. Het idee van dit project was: hoe kunnen we ervoor zorgen dat miljoenen mensen die ervaring krijgen?”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.