Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Betrapt: Chinese leraren minen ether op school

Bert Slagter
Bert Slagter

Twee docenten in China vonden het een goed idee om elektriciteit van school te gebruiken om ether te minen. Op een slaapzaal werden 9 miners gevonden.

Regionaal Ethereum

Volgens een lokaal nieuwsbureau had de school al een tijdje last van een traag intern netwerk en een verhoogde energierekening. In eerste instantie werd aan overmatig gebruik van de airco gedacht. Later bleek dat de docenten 9 grote computers op school hadden geplaatst om ether mee te minen.

In totaal is voor meer dan $2.000 aan elektriciteit verbruikt. De reden dat de computers op school zijn geplaatst: thuis werd het te duur. Tja...

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.