Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Exchange BTCC trekt stekker uit mining pool

Peter Slagter
Peter Slagter

De in Hong Kong gevestigde exchange BTCC (voorheen BTC China) stopt z’n mining pool. De reden: “zakelijke en strategische aanpassingen”. Waarschijnlijk leverde het te weinig op.

Exchange

De pool bestond sinds 2014. In juni was het nog verantwoordelijk voor 1,1% van BTC’s hashing power, maar op het moment van schrijven is de geleverde rekenkracht te laag om nog terug te zien op blockchain․info.

BTCC heeft alle miners gevraagd om hun rekenkracht voor 15 november aan een andere pool te leveren. Vanaf die datum gaan de servers down. Vanaf 30 november houdt de pool officieel op te bestaan.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.