Alles over de nieuwe economie onder één dak.

"Blockchain ontwikkelt zich wat langzamer dan het internet deed"

Bert Slagter
Bert Slagter

Volgens ConsenSys baas Joseph Lubin heeft blockchain waarschijnlijk meer tijd nodig om te ontwikkelen dan het internet nodig had om tot z'n recht te komen. Volgens Lubin is blockchain-technologie een stuk gecompliceerder.

Markt

Lubin sprak met het Duitse t3n.de, en gaf aan dat hij een duidelijk parallel ziet tussen de ontwikkeling van het internet en de ontwikkeling van blockchaintechnologie. Hij ziet nu al honderden praktische toepassingen voor de mensheid, en daar blijft het volgens Lubin niet bij:

“Blockchainprojecten stellen mensen in staat om dingen te bouwen die echt handig zijn. Zo is het web ook ontwikkeld. Het duurt waarschijnlijk wat langer, omdat het een stuk gecompliceerder is. Maar, omdat we met onderwerpen als geld te maken hebben, zal blockchain een veel groter effect hebben op de samenleving dan het internet. Alles wordt onderdeel van een netwerk in Web3.”

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.