Alles over de nieuwe economie onder één dak.

CFTC geeft bitcoin-handelaar boete van $1,1 miljoen voor cryptofraude

Peter Slagter
Peter Slagter

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een bitcoin-handelaar achter slot en grendel gezet. Joseph Kim stal van zijn werkgever en klanten van zijn werkgever. Dat komt hem nu duur te staan.

Veiligheid Bitcoin

Uit het persbericht van de CFTC blijkt dat Kim in eerste instantie enkel geld wegsluisde van zijn werkgever. Dat ging in totaal om $600.000. Toen de werkgever erachter kwam, werd Kim op staande voet ontslagen.

Maar daar hield het niet op. Kim nam contact op met klanten die hem bekend waren, en vertelde dat hij uit vrije wil was vertrokken en voor zichzelf was begonnen. In totaal heeft hij op eigen naam nog eens $545.000 verduisterd en aan risicovolle investeringen verloren.

Zijn straf: 15 maanden gevangenisstraf, een boete van $1.146.000, en een levenslang verbod om nog in crypto te handelen. Waarvan akte.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.