Volgens IBM kan blockchain de basis zijn voor 'Open Scientific Research'
Uit een nieuwe patent-aanvraag blijkt dat IBM blockchain-technologie als facilitator ziet voor wetenschappelijk onderzoek. Het maakt onder andere mogelijk dat het onderzoekswerk internationaal gevolgd kan worden.
De aanvraag is het werk van een team van IBM's Watson Research Center. Het vertegenwoordigt een visie voor dynamische samenwerking. Eén waarbij onderzoekers hun werk over landsgrenzen heen kunnen volgen. De afgelopen maanden is IBM vaker naar buiten gekomen met niet-financiële toepassingen voor blockchain-technologie.
Het systeem dat beschreven wordt kan je zien als een uitgebreide software changelog, maar dan voor de wetenschap: “een log waar niet mee gesjoemeld kan worden voor wetenschappelijk onderzoek.”
Uit de patent-aanvraag:
“Het blockchainsysteem kan een onderzoeksproject representeren. De blockchain vormt een eerste block met onderzoeksgegevens, en een tweede block met data. Er kunnen ook blocks voor samenvattingen en correcties worden gevormd. Zo kan de data ook na het registreren van de onderzoeksresultaten worden verbeterd of aangevuld.”
IBM ziet hier kansen, omdat er nu een zeer beperkt aantal is aan (goede) platforms die het delen van informatie mogelijk maken op een transparante manier. Op platforms die wel bestaan, ontbreekt het aan tools en mechanismes om vertrouwelijke informatie met elkaar te delen.
Over de auteur
Steun
LekkerCryptisch wordt gesteund door:
-
Bitvavo: Trade the Future
-
Maven 11 Capital: Investeren in de toekomst
-
Bitcoin Meester: Veilig en snel Crypto kopen en verkopen
-
AMDAX: Hét handelshuis voor de serieuze cryptobelegger
-
Dutch Blockchain Coalition: Connect & create
- BLOX: Dé Nederlandse crypto-app
Meer nieuws
-
Automatisch bitcoin sparen: voor grote én kleine bedragen
-
Ons geld is stuk: zó kan bitcoin onderdeel van de oplossing zijn
-
Race naar beneden: bitcoin aankopen en bewaren zonder kosten
-
Binance wereldwijd onder vuur: ‘hun gedrag wijkt af van andere spelers’
-
Bitcoin Meester brengt bitcoin naar voetbalclub AZ en hockeykampioen HC Bloemendaal
-
Bitcoin in slow motion: tijd tussen twee blocks op hoogste niveau sinds 2010