Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

CEO Ripple: "doel is om het Swift-netwerk te overtreffen"

Peter Slagter
Peter Slagter

In gesprek met Bloomberg TV geeft CEO Brad Garlinghouse aan dat een doel van Ripple is om het oude Swift-netwerk in te halen. Financiële instellingen zijn op zoek naar modernere technologie, en dat biedt Ripple, aldus Garlinghouse.

Swift is opgericht in 1972, en staat voor Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications. Het wordt door bedrijven en individuen gebruikt om geld te versturen en ontvangen. Op dit moment heeft Swift meer dan 11.000 klanten in de zakelijke wereld in meer dan 200 landen. Met andere woorden: op dit moment is het de standaard voor financiële transacties.

Als het aan Garlinghouse ligt, gaat Ripple daar verandering in brengen: “The technologies that banks use today that Swift developed decades ago really hasn’t evolved or kept up with the market. Swift said not that long ago they didn’t see blockchain as a solution to correspondent banking. We’ve got well over 100 of their customers saying they disagree.

Inmiddels heeft Ripple Labs meer dan 100 banken en betalingsproviders aangesloten op haar netwerk, waaronder Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., American Express en Standard Chartered Plc. Dat zijn indrukwekkende getallen en namen. Geruchten dat Ripple zou gaan samenwerken met Swift veegt Garlinghouse van tafel.

Sterker nog: "What we’re doing and executing on a day-by-day basis is, in fact, taking over Swift".

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.