Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Huobi heeft grote plannen in Rusland

Peter Slagter
Peter Slagter

Huobi heeft in november een kantoor in Rusland geopend. Niet alleen ter ondersteuning van de handel op de exchange. Ze willen ruimte verhuren aan miners, meewerken aan wet- en regelgeving, en lokale blockchaintalenten trainen.

Exchange

Update. Op 8 december verscheen een persbericht van Huobi: de Russische dependance is officieel gelanceerd.

De op twee na grootste crypto exchange ter wereld gaat een poging doen om een gat in de cryptomarkt van Rusland te vullen.

De exchange heeft in november een kantoor geopend in Moskou (30 medewerkers). Het is de eerste grote exchange met een fysieke locatie in Rusland, mét bijbehorende call center. Maar de ambities gaan verder. Ze willen ruimte verhuren aan Russische miners, meehelpen wet- en regelgeving vorm te geven, en lokaal blockchaintalent opleiden en trainen.

Alleen het hebben van de call center is al een belangrijke stap ten opzichte van concurrenten. De meeste grote exchanges hebben een interface die vertaald is naar het Russisch, maar geen enkele exchange kan live support leveren in die taal. Voor veel Russen (die gebrekkig Engels spreken) een aanzienlijke drempel.

Voordat Huobi naar Rusland kwam, vervulde BTC-e deze rol in het land. In juli 2017 kwam daar een einde aan door een actie van de FBI. Het platform WEX nam het over, maar ook daar ging het mis. Sinds juli dit jaar is er geen mainstream exchange meer geweest voor gebruikers in Rusland.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.