Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Cryptovaluta populair kerstcadeau onder Amerikaanse tieners

Peter Slagter
Peter Slagter

Investeringsbank Piper Jaffray stelt dat Amerikaanse tieners deze kerst voor het eerst liever cryptovaluta ontvangen dan cash, cadeaukaarten, of brandstofbudget. Ook V-bucks, de in-game currency van Fortnite, staat hoog op het verlanglijstje.

Adoptie

Het is het eerste jaar waarin cryptovaluta hoger op de verlanglijst staan dan andere gewilde cadeau's, zoals cadeaukaarten of budget voor brandstof. Mogelijk zit hier een cultuurverandering aan ten grondslag, en ziet de jongere generatie cryptovaluta eerder als betaalmiddel dan als speculatiemiddel. 

Volgens CCN is er in Amerika een duidelijke generatiekloof zichtbaar. Amerikanen geboren voor 1964 - de baby boomers - zouden geen fan zijn van cryptovaluta of blockchaintechnologie. In oktober werd Bitcoin op de AARP-website (vereniging van gepensioneerden) nog op de volgende manier weggezet: “een beetje computer-code waarvan een aantal criminelen en speculanten vinden dat het ‘echt’ geld is”.

Het onderzoek van Piper Jaffray is waarschijnlijk gehouden vóór de keldering van de cryptomarkt. Of de tieners nu nog op dezelfde manier zouden reageren is daarom onduidelijk.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.