Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Cryptovaluta populair kerstcadeau onder Amerikaanse tieners

Peter

Investeringsbank Piper Jaffray stelt dat Amerikaanse tieners deze kerst voor het eerst liever cryptovaluta ontvangen dan cash, cadeaukaarten, of brandstofbudget. Ook V-bucks, de in-game currency van Fortnite, staat hoog op het verlanglijstje.

Het is het eerste jaar waarin cryptovaluta hoger op de verlanglijst staan dan andere gewilde cadeau's, zoals cadeaukaarten of budget voor brandstof. Mogelijk zit hier een cultuurverandering aan ten grondslag, en ziet de jongere generatie cryptovaluta eerder als betaalmiddel dan als speculatiemiddel. 

Volgens CCN is er in Amerika een duidelijke generatiekloof zichtbaar. Amerikansen geboren voor 1964 - de baby boomers - zouden geen fan zijn van cryptovaluta of blockchaintechnologie. In oktober werd bitcoin op de AARP-website (vereniging van gepensioneerden) nog op de volgende manier weggezet: "a bunch of computer code that a bunch of criminals, idealists and speculators agree is worth ‘real’ money."

Het onderzoek van Piper Jaffray is waarschijnlijk gehouden vóór de keldering van de cryptomarkt. Of de tieners nu nog op dezelfde manier zouden reageren is daarom onduidelijk.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.ccn.com/fortnite-v-bucks-crypto-are-replacing-gift-cards-on-christmas-wish-lists/.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.