Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Rapport KPMG: “onmogelijk om cryptoassets te negeren”, maar nog uitdagingen rondom institutionalisering ervan

Peter Slagter
Peter Slagter

KPMG schreef in samenwerking met Coinbase een uitgebreid rapport waarin ze ingaan op hun visie op cryptovaluta. Volgens KPMG zijn crypto's niet langer te negeren vanwege hun eigenschap om “frictie en inefficiënties te verminderen”.

Markt

KPMG wil organisaties graag helpen om infrastructuur te bouwen die nodig is om cryptovaluta te laten schalen. De accountant is er van overtuigd dat adoptie bij grote bedrijven en instituten nodig is om “het volledige potentieel van cryptovaluta te bereiken”.

In een 42-pagina tellend rapport doet KPMG uit de doeken wat zij zien als belangrijkste uitdagingen: naleven van wet- en regelgeving, beheer van forks, veilige opslag, en gevolgen voor accountancy en belasting. Uiteraard zien ze ook manieren om die uitdagingen aan te gaan, en introduceren daartoe het “KPMG Cryptoasset Framework”.

Voor KPMG markeert 2017 het jaar waarin cryptovaluta de concurrentie met traditionele asset classes is aangegaan. In 2018 heeft het ecosysteem zich verder ontwikkeld, onder andere met de komst van security tokens. Bovendien zijn gevestigde financiële instellingen met cryptoproducten en -diensten gekomen.

Verder lezen in het rapport kan hier (PDF).

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.