Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Financieel waakhond Colorado legt nog 4 ICO's administratief verbod op

Peter Slagter
Peter Slagter

De Colorado Division of Securities kwam dinsdag naar buiten met nog een batch van cease-and-desist orders. Dit keer zijn vier ICO's het haasje, waaronder Global Pay Net en CrowdShare Mining. In totaal is nu aan 18 ICO's een verbod opgelegd.

Regelgeving

Het verbod geldt voor vier ICO's: Global Pay Net, Cred LLC (die zich manifesteerde onder de naam Credits), CrowdShare Mining, en CyberSmart Coin Invest. Alle vier de bedrijven hadden een website gevuld met frauduleuze statements, niet-geverifieerde data, en valse beloftes.

In totaal hebben nu 18 ICO's een administratief verbod opgelegd gekregen. In Amerika noemen ze het een cease-and-desist. Er zouden nog 2 orders wachten op een handtekening, waarmee het totaal op 20 uitkomt sinds mei dit jaar.

Gerald Rome, commissaris bij de waakhond: “Het grote aantal verordeningen aan het adres van ICO's zou een belangrijk signaal moeten zijn aan investeerders. Er is een echt risico dat de ICO waar je overweegt aan deel te nemen frauduleus is. Uit ons onderzoek blijkt dat er fraudeurs zijn die nep-ICO's oprichten om geld van investeerders te stelen.”

Ook in andere Amerikaanse staten worden ICO's terecht onder de loep gelegd. Zo kwam de waakhond van North Dakota afgelopen maandag in actie tegen een bedrijf dat zich voordeed als Liechtensteinse bank.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.