Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Vanaf januari Bitcoin te koop bij Franse tabakswinkels

Peter Slagter
Peter Slagter

Volgens de Franse radiozender Europe 1 gaan Franse tabakswinkeliers vanaf januari volgend jaar bitcoin vouchers verkopen. Op die manier kunnen klanten op een laagdrempelige manier 50, 100, of 250 euro aan BTC aanschaffen.

Adoptie Bitcoin

Drijvende kracht achter deze ontwikkeling is de lokale startup Keplerk. Zij hebben een deal gesloten met de software-leverancier van een veelgebruikt kassasysteem. Op het platform van Keplerk kunnen de vouchers worden ingewisseld naar bitcoin.

In eerste instantie doen er 3.000-4.000 tabakswinkels mee. Daar zouden er later nog meer aan toegevoegd worden. Adil Zakhar, directeur bij Keplerk: “Tabaswinkels zijn de beste kanalen, omdat ze worden vertrouwd door klanten. Klanten die gewend zijn om vouchers aan te schaffen, bijvoorbeeld voor beltegoed”.

Er zit een commissie van 7 procent op de vouchers. Dat zijn de inkomsten voor Keplerk. Eerder deze week werd de suggestie gewekt dat de Franse centrale bank betrokken zou zijn. Dat is niet het geval. In een statement (PDF) ontkent de bank haar betrokkenheid.

In totaal zijn er zo'n 25.000 tabakswinkels in Frankrijk, dus qua bereik is er nog winst te halen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.