Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Venture capital investeringen in blockchainmarkt 316% gestegen sinds 2017

Peter Slagter
Peter Slagter

Outlier Ventures, een Europese durfkapitaalfirma, heeft haar State of Blockchains Q3 2018 rapport uitgebracht. Daarin staat dat investeringen in blockchain- en cryptobedrijven met 316% is gestegen, van $900 miljoen naar $2,85 miljard. 

Markt

Outlier Ventures' State of Blockchains geeft een overzicht van blockchain-investeringen en markttrends wereldwijd. De presentatie van het rapport vind je hier. Dit zijn de belangrijkste punten:

  1. VC-investeringen in blockchain- en cryptobedrijven is naar $2,85 miljard gestegen (november 2018). Dat is een stijging van 316%.
  2. In het derde kwartaal van 2018 zijn er 119 VC-deals gesloten. Dat is het hoogste aantal in 1 kwartaal ooit gemeten.
  3. De Verenigde Staten is nog steeds de belangrijkste speler op het gebied van VC-investeringen in de blockchain space.
  4. ICO's zijn niet langer "whitepaper"-projecten. Geld beweegt nu naar projecten die in een verder gevorderd stadium zijn.
  5. Per november 2018 zijn er 50 overnames geteld dit jaar.

Ondanks de huidige staat van de markt, merkt Outlier Ventures op dat de activiteit in de sector onverminderd is; ook de gevestigde orde (MasterCard, JP Morgan, ING, Sony, HTC) draagt daar aan bij.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.