Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Oprichter Overstock zet vol in op blockchaintechnologie

Peter Slagter
Peter Slagter

Het maakt de CEO van Overstock.com weinig uit dat zijn blockchain-startup, tZero, op het moment enkel geld kost. Hij gelooft in de technologie. Zodanig, dat hij van plan is Overstock's detailhandel te verkopen om zijn droom na te jagen.

Bedrijfsleven

Al voor de oprichting van handelsplatform tZero in 2015 2as Patrick Byrne, CEO van e-commerce gigant Overstock, een groot voorvechter van blockchaintechnologie. Hij ziet enorme potentie om de toekomst van (online) handel op een positieve manier te beïnvloeden.

Zijn geloof is zo sterk, dat hij de Wallstreet Journal vertelde dat hij het prima vindt dat tZero op het moment enkel verlies leidt. De startup is druk met regulatie en dat kost veel tijd en geld. Byrne:

“Het maakt me niet uit of tZero $2 miljoen per maand verliest. We wijden ons volledig aan blockchaintechnologie.”

Byrne heeft ook plannen om Overstock's retail business van de hand te doen in een poging om z'n blockchain-droom te verwezenlijken. Hij zit nu achter een aantal projecten die met de technologie werken, en in die context is extra geld blijkbaar welkom. Byrne hoopt voor het eind van februari een deal te hebben gesloten. 

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.