Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bank in Abu Dhabi gebruikt blockchain voor afwikkeling obligatie ter waarde van $500 miljoen

Peter Slagter
Peter Slagter

De Al Hilal Bank heeft een waardevolle blockchaintransactie achter de rug. De bank uit Abu Dhabi heeft er een sukuk, het islamitisch equivalent van een obligatie, ter waarde van een half miljard dollar op uitgegeven.

Adoptie

De Al Hilal Bank is ontstaan uit een investeringstak van de overheid van Abu Dhabi. Afgelopen maandag maakte de bank bekend dat het een obligatie ter waarde van $500 miljoen heeft afgewikkeld met gebruik van blockchaintechnologie. De obligatie loopt tot september 2023.

De fintech-startup Jibrel Network heeft de bank geholpen aan de benodigde infrastructuur en tools om de transactie mee te faciliteren. Het doel van de Al Hilal Bank is om de sukuk-markt met behulp van blockchaintechnologie te digitaliseren. De CEO van de bank, Alex Coelho:

“We zijn er trots op dat we de eerste bank zijn die een ‘Smart Blockchain Islamic Sukuk’ heeft uitgebracht. Smart contracts bieden vele voordelen, van veiligere transacties, tot het openen van nieuwe marktkansen.”

Volgens de bank is dit type obligaties een van de snelst groeiende asset classes, met bijna 100 miljard dollar aan uitgegeven obligaties  in 2017, 50% meer dan in het jaar ervoor. De Wereldbank was afgelopen zomer de eerste die naar buiten kwam met een op de blockchain uitgegeven obligatie.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.