Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Regelgeving weerhoudt Goldman Sachs er nog van crypto assets van klanten te bewaren

Peter Slagter
Peter Slagter

Ondanks interesse en vraag van klanten, moet Goldman nog steeds "nee" verkopen op de vraag of ze de munten van klanten in bewaring kunnen nemen. Het huidige wettelijke regime biedt volgens Goldman nog te weinig mogelijkheden.

Bedrijfsleven

Goldman Sachs is nog niet dichterbij het kunnen leveren van één van de belangrijkste diensten voor institutionele beleggers: een goede custody service. Een dienst die er volledig op gericht is om cryptovaluta veilig te bewaren. Justin Schmidt, Goldman's hoofd van Goldman’s digital asset markets:

“Eén van de dingen die ze [de klanten] me vragen is ‘Kan je mijn munten bewaren?’. Ik zeg dan ‘Nee, dat kunnen we niet’. Eén van de dingen die we mee moeten laten wegen bij het uitbreiden van onze dienstverlening is wat we wel en niet mogen doen vanuit juridisch perspectief.”

Goldman is één van de grote Wall Street banken die toch de sector binnen probeert te komen, bijvoorbeeld door te investeren in BitGo Holdings, of met het openen van een eigen trading desk.

Maar vanuit wettelijk perspectief is Goldman vrij beperkt in welke diensten ze wel en niet kunnen aanbieden, aldus Schmidt tijdens een panel op een conferentie. Hij voegt daar aan toe dat klanten "best nieuwsgierig" zijn naar de cryptomarkt, de prijsbewegingen, en manieren om digitaal geld veilig te bewaren.

Schmidt ziet wel vooruitgang in de markt, met Bakkt's futures exchange, en de aankondiging dat Fidelity de markt van cryptovaluta betreedt. Maar institutionele beleggers zijn conservatief.

Daarom vult Schmidt aan: “Bewaring [custody] is een fundamenteel onderdeel van het ecosysteem en absoluut noodzakelijk. Het is onderdeel van een groter geïntegreerd systeem, waar alle verschillende onderdelen van goed met elkaar moeten kunnen samenwerken. Alle deelnemers aan de keten moeten betrouwbaar zijn, van aankoop tot opslag.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.