Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Regelgeving weerhoudt Goldman Sachs er nog van crypto assets van klanten te bewaren

Peter Slagter
Peter Slagter

Ondanks interesse en vraag van klanten, moet Goldman nog steeds "nee" verkopen op de vraag of ze de munten van klanten in bewaring kunnen nemen. Het huidige wettelijke regime biedt volgens Goldman nog te weinig mogelijkheden.

Goldman Sachs is nog niet dichterbij het kunnen leveren van één van de belangrijkste diensten voor institutionele beleggers: een goede custody service. Justin Schmidt, Goldman's hoofd van digital asset markets:

"One of the things they ask me is ‘Can you hold our coins?’ and I say ‘No, we cannot'. One of the things we have to take into consideration when we’re building out our business is what we can and cannot do from a regulatory perspective."

Goldman is één van de grote Wall Street banken die toch de sector binnen probeert te komen, bijvoorbeeld door te investeren in BitGo Holdings, of met het openen van een eigen trading desk.

Maar vanuit wettelijk perspectief is Goldman vrij beperkt in welke diensten ze wel en niet kunnen aanbieden, aldus Schmidt tijdens een panel op een conferentie. Hij voegt daar aan toe dat klanten "best nieuwsgierig" zijn naar de cryptomarkt, de prijsbewegingen, en manieren om digitaal geld veilig te bewaren.

Schmidt ziet wel vooruitgang in de markt, met Bakkt's futures exchange, en de aankondiging dat Fidelity de markt van cryptovaluta betreedt. Maar institutionele beleggers zijn conservatief.

Daarom vult Schmidt aan: “Custody is this foundational piece that is absolutely necessary. Custody is part of an overall integrated system where different parts need to work well with each other and safely with each other and you have to be able to trust all the different parts in that chain, from buying something to transferring it to storing it in for the long-term.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.