Alles over de nieuwe economie onder één dak.

G20-leiders beloven regulatie "crypto-assets" na bijeenkomst in Buenos Aires

Peter Slagter
Peter Slagter

Leiders van de G20 vergaderden recent in Argentinië. In die context kwamen ook "crypto-assets" langs. De G20 belooft regulatie voor deze asset class, primair gericht op het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme.

Regelgeving

De vergadering van de G20 werd gehouden in Buenos Aires, en de notulen zijn inmiddels op papier gezet in een zogeheten declaratie. Deze editie (PDF) heeft de titel “Building consensus for fair and sustainable development”.

Zoals gebruikelijk is voor dit type vergaderingen komen er diverse onderwerpen langs, waaronder de toekomt van werk, infrastructuur voor duurzame ontwikkeling, de toekomst van voedsel, en gendergelijkheid. In de context van duurzame ontwikkeling worden internationale standaarden genoemd, en dat leidt uiteindelijk tot het noemen van “crypto-assets”:

“We gaan ‘crypto-assets’ reguleren in het kader van witwassen en terrorismefinanciering, in lijn met de FATF-standaarden. Aanvullende maatregelen worden getroffen als blijkt dat het noodzakelijk is.”

In dezelfde paragraaf van het verslag staat ook dat de G20 beter z'n best gaat doen om potentiële voordelen van technologie in de financiële sector tot uiting te laten komen. Eerder dit jaar kwam naar buiten dat de G20 bezig is met AML-standaarden voor crypto. Het is op dit moment niet duidelijk wat de voortgang daarvan is.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.