Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

G20-leiders beloven regulatie "crypto-assets" na bijeenkomst in Buenos Aires

Peter

Leiders van de G20 vergaderden recent in Argentinië. In die context kwamen ook "crypto-assets" langs. De G20 belooft regulatie voor deze asset class, primair gericht op het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme.

De vergadering van de G20 werd gehouden in Buenos Aires, en de notulen zijn inmiddels op papier gezet in een zogeheten declaration. Deze editie (PDF) heeft de titel "Building consensus for fair and sustainable development".

Zoals gebruikelijk is voor dit type vergaderingen komen er diverse onderwerpen langs, waaronder de toekomt van werk, infrastructuur voor duurzame ontwikkeling, de toekomst van voedsel, en gendergelijkheid. In de context van duurzame ontwikkeling worden internationale standaarden genoemd, en dat leidt uiteindelijk tot het noemen van crypto-assets:

"We will regulate crypto-assets for anti-money laundering and countering the financing of terrorism in line with FATF standards and we will consider other responses as needed."

In dezelfde paragraaf van het verslag staat ook dat de G20 beter z'n best gaat doen om potentiële voordelen van technologie in de financiële sector tot uiting te laten komen. Eerder dit jaar kwam naar buiten dat de G20 bezig is met AML-standaarden voor crypto. Het is op dit moment niet duidelijk wat de voortgang daarvan is.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/g20-leaders-pledge-crypto-asset-regulation-after-buenos-aires-meeting.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.