Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Overheid Thailand test blockchain ter bestrijding van belastingfraude

Peter Slagter
Peter Slagter

Volgens de Bangkok Post test de fiscus van Thailand het gebruik van blockchaintechnologie tegen fraude met BTW-betalingen in het land. Het systeem moet BTW-facturen helpen verifiëren en op die manier nepfacturen voorkomen.

Adoptie

De directeur van de Thaise belastingdienst, Ekniti Nitithanprapas, geeft aan dat het gebruik van blockchaintechnologie kan helpen om BTW-facturen te verifiëren, om op die manier de facturen die niet authentiek zijn eruit te kunnen vissen. De fiscus is ook van plan om andere opkomende technologieën in te gaan zetten, zoals machine learning, artificial intelligence, en big data.

Thailand is niet het eerste land waarin naar blockchaintechnologie gekeken wordt in de context van belastingfraude. In mei dit jaar kwam een soortgelijk bericht vanuit China, dat samen met internetgigant Tencent een soortgelijk gevecht aan ging.

Langzaamaan komen ontwikkelingen rondom blockchaintechnologie op stoom in Thailand. In juni kondigde de centrale bank van het land aan dat het een eigen cryptovaluta (PDF) aan het testen is, waarmee transacties tussen banken sneller en goedkoper zouden moeten worden. In juli kwam naar buiten dat de Thailand Bond Market Association bezig is met een blockchainsysteem voor de afwikkeling van obligaties.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.