Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Fidelity, Bitmain, en Nasdaq investeren $27 miljoen in crypto-platform ErisX

Peter Slagter
Peter Slagter

Crypto exchange ErisX heeft in een nieuwe investeringsronde $27,5 miljoen opgehaald. Onder de investeerders zien we bekende namen, zoals Bitmain, ConsenSys, Fidelity, en Nasdaq. ErisX werd in oktober dit jaar aangekondigd.

Exchange

Andere bedrijven die meededen zijn CTC Group Investments, Digital Currency Group, DRW Venture Capital, Pantera Capital, en Valor Equity Partners. ErisX is een nieuwe crypto exchange die wordt gebouwd door Eris Exchange, een aanbieder op de derivatenmarkt. In oktober werd het bestaan van ErisX aangekondigd door Bloomberg.

ErisX moet ook gaan dienen als spotmarkt voor cryptovaluta. Een spotmarkt wordt ook wel een 'cash'-markt genoemd. Het is een markt met onmiddellijke levering en betaling, dit in tegenstelling tot de termijnmarkt. De prijs die op deze markt tot stand komt heet spotkoers ('spot price') of contante prijs (in tegenstelling tot een termijnkoers of termijnprijs).

De CEO van ErisX, Thomas Chippas, vertelt in een statement dat het opgehaalde geld gebruikt wordt voor de bouw van het platform, en voor het uitbreiden van het ErisX-team. Chippas:

“Mede door toegenomen financiële ondersteuning van vooraanstaande bedrijven, werkt ErisX aan het meest robuuste en veilige aanbod van digitale assets, voor zowel institutionele als individuele deelnemers.”

Volgens de website van ErisX komt het platform ergens in kwartaal 2 met spot-contracten. Futures zouden in de tweede helft van 2019 moeten komen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.